Iti place? Click aici sa ii dai share!
Scriam acum ceva timp despre Clinica Eliade si promiteam ca voi reveni sa povestesc despre terapiile minunate pe care le propune echipa de specialisti de aici.
Si voi incepe cu ozonoterapia, o metoda de tratament descoperita si folosita inca din 1840, cand acest gaz este denumit pentru prima oara ozon, adica “aer proaspat” in limba greaca.
Ozonul este gazul care intretine viata pe pamant, stratul de ozon constituind un filtru natural care absoarbe cea mai mare parte a radiatiilor ultraviolete, periculoase pentru organismele vii. De altfel se stie ca distrugerea stratului de ozon devine o problema din ce in ce mai actuala.
In istoricul acestei terapii il regasim si pe celebrul Nicola Tesla, geniul electricitatii, care in 1896 a patentat primul generator de ozon medical.
Revenind in zilele noastre, ozonul medical este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai antiseptice “produse” iar folosit in concentratii terapeutice bine stabilite, protejeaza de actiunea unor factori nocivi care duc la imbatranire si aparitia unor boli datorate infalamatiilor de orice fel.
In combinatie cu oxigenul, acest gaz vital constituie baza unei terapii nemedicamentoase revolutionare cu efecte dovedite in tratarea unei palete foarte largi de boli, dar si in cosmetica.
Ozonul are o multime de proprietati: are actiune antibacteriana, antifungica, antivirala, este antiinflamator si imunomodulator, optimizeaza functiile organelor si a sistemelor de organe, este detoxifiant.
Ozonul O3 – oxigen cu o molecula adaugata – omoara celulele bolnave prin intermediul enzimelor. Ozonul are propietati oxidative majore datorita instabilitatii sale care duce la formarea oxigenului atomic si radicalilor liberi ai oxigenului si care actioneaza negativ asupra celulelor anormale, imature, modificate, straine organismului (virusi, bacterii, fungi, paraziti), dar in acelasi timp ofera stabilitate celulelor normale,sanatoase. Numai concentratiile foarte mici de ozon in oxigen medicinal, care sunt de 50 de ori mai mici decat doza toxica minima, au un efect terapeutic asupra organismului.
Ozonoterapia poate fi considerata un stres oxidativ controlat care are drept scop activarea proceselor metabolice si enzimatice din organism.
Ozonul se poate folosi in mai multe moduri: autohemotarapia majora sau minora (prin extragerea unei cantitati de sange si amestacarea lui cu ozon, amestecul fiind reintrodus in oraganism), insuflatii rectale (complet noninvazive, ozonul intra rapid in sistemul sanguin dar amelireaza si infalamtiile produse de hemoroizi), insuflatii vaginale (pentru rejuvenarea si sanatatea zonei vaginale dar si pentru eliminarea bacteriilor neprietenoase, fungi, candidoze, etc), si sauna. – cea mai placuta metoda, evident.
In plus, ozonul se poate administra si local, sub foram de infiltratii intraarticulare, intramusculare, subcutanate, in punctele de acupunctura etc
Eu le-am incercat aproape pe toate, profilactic, sub atenta supraveghere a dr Vertan, o femeie de senzatie si un medic cu deschidere spre tratamente naturale si holistice.
Insuflatiile (ambele) dureaza cateva minute, nu sunt deloc de speriat cum poate va imaginati, totul se desfasoara cu delicatete si blandete iar procedura este extrem de simpla si rapida. Senzatia de abdomen plin cu aer dureaza mai putin de un minut, dupa care totul revine la normal.
Inainte de a intra la sauna, imi sunt puse tot felul de intrebari legate de sanatate si mi se intocmeste o fisa. Dr Vertan imi ia si tensiunea, in timp ce sauna este preincalzita la 41-42 de grade. Aflu ca nu poti face sauna cu ozon daca ai probeme cu tiroida, stare poshemoragica, accidente vasculare, tensiune marita.
In sauna am intrat complet goala (poza cu halat este inainte de procedura 🙂 ) , iar ozonul se absoarbe prin piele, cel mai mare organ al nostru.
Sauna calda pe frigul de afara este un refugiu minunat, in care am stat intr-o relaxare totala 20 de minute. Capul ramane in afara capsulei, dotata de altfel cu niste cupe speciale pentru sani, in cazul in care se doreste o ozonificare intensa a acestei zone.
Fireste, primul rezultat l-am vazut pe piele si a durat cateva zile – piele de bebelus, la propriu, pe tot corpul.
In general, terapia cu ozon este bine sa fie facuta la interval de cateva zile, pentru rezulate reale; daca sunt probleme de rezolvat, schema de tratament va fi facuta de dna doctor.
In concluzie, ozonul poate fi denumit un panaceu, datorita prorpietatilor sale benefice pentru sanatate.
Daca vreti sa stiti mai multe despre ozon, puteti citi aici.
Articole interesante:
- Clinica Geromaslan
- Trending: 13 metode de remodelare a conturului fetei
- 10 solutii pentru 1 problema: excesul de grasime de pe abdomen
Iti place? Click aici sa ii dai share!
Buna ziua,
Am citit articolul postat de dvs si as dori sa ridic un mare semn de intrebare.
Se stie ca ozonul din stratul de ozon protejeaza Pamantul de actiunea nociva a razelor ultraviolete, de exemplu, dar el este eminamente un gaz toxic, puternic oxidativ. Stresul oxidativ este cel cu care ne luptam zilnic pentru a preveni aparitia tumorilor, de aceea apelam la antioxidanti!
Pentru a lupta cu bacterii neprietenoase, cred ca era suficient sa se insufle aer sau oxigen , pentru ca aceste bacterii pot fi anaerobe. Eu sunt medic, dar foarte pasionata de chimie totodata. Orice chimist stie ca ozonul e toxic. Aerul ozonat de munte contine cantitati mici de ozon.
Inteleg ca aceasta metoda e brevetata si probabil sunt amanunte care imi scapa, dar eu personal nu as face si nu as recomanda nimanui sa-si expuna mucoasele la ozon pur. E adevarat ca lipsa oxigenului in celule duce la aparitia tumorilor, dar oxigenul ajunge in celule prin sangele arterial care isi ia oxigenul din aerul respirat, dar atentie, e vorba de oxigen (O2) si nu ozon (O3). Cat despre metodele din secolul XIX… probabil nu intamplator nu mai sunt folosite.
Poate ca sunt necesare mai multe opinii in legatura cu aceste metode. Astept reactii.
Cu stima,
D.G.
Dana, ce parere ai despre noul ser de la Nivea, Serum Pearls? L-ai incercat, ai reusit sa afli ceva despre el, dincolo de promisiunile de pe eticheta? Multumesc!
Buna Ramona, nu am apucat sa il incerc, am plecat imediat dupa lansare, deci nu mi-am facut o parere. Pot sa-ti spun insa ca nu are textura unui ser, asa cum suntem noi obisnuite, este mai plina si mai vascoasa.
la mine ozonterapia a dat cele mai bune rezultate, sau cel putin asa am resimtit eu