“Si noi ce mai mancam?”


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Dupa cum am promis, va scriu cate ceva despre cuprinsul cartii.
Pe langa retetele si alimentele “bune” , dr. Menci ne invata si cum sa le asociem intre ele in asa fel incat sa nu fie indigeste si sa aiba un aport nutritional corect. Foarte important mi s-a parut capitolul despre digestie; multa lume nu constientizeaza importanta digestiei si respectiv a colonului. De sanatatea colonului depinde sanatatea intregului organism si doar printr-un colon curat se poate absorbi tot ceea ce e mai bun si mai hranitor din alimente; dr Menci ne recomanda detoxifieri periodiece cu produse adecvate, cat mai naturale.
Ce stiti despre crononutritie??? Eu nu mare lucru, recunosc; dom Profesor explica de ce trebuie sa invatam sa ne hranim conform propriului bioritm si deci, in concordanta cu orele din zi, ba chiar in functie de succesiunea anotimpurilor. Cu alte cuvinte, sa mancam ceea ce ne ofera fiecare anotimp in parte. Vreti sa aflati despre alimentele functionale si suplimentele nutritive? Exista un capitol si despre acest lucru.
Evident, este abordata si problema E-urilor (conservanti, coloranti) utilizati in UE, si avem chiar o lista intocmita in functie de ceea ce reprezinta fiecare, daca este sau nu “sigur” pentru consum; astfel sunt conservanti considerati “siguri” sau “inofensivi”, altii care sunt “recomandati in consum moderat” sau pur si simplu “nerecomandati”. Bineinteles ca pe lista exista si E-uri interzise in UE, pe care in mod normal nu ar trebui sa le gasim pe nici o eticeheta in Romania, dar nu se stie niciodata…deci cititi cu atentie! pentru ca Dr Menci ne spune si cum se citeste, cum se interpreteaza eticheta de pe ambaleje intr-un capitol special.
O sa vi se para foarte interesante, sunt sigura, paginile despre falsificarea alimentelor, de aici rezultand si calitatea diferitelor produse; in plus, reclama care poate induce in eroare consumatorul purtand denumiri gen “cozonac traditional” care nu are nici o legatura cu modul autentic in care trebuie sa fie pregatit acest dulce romanesc.
Ma opresc aici, sperand ca v-am trezit curiozitatea si asteptand cu maaaare interes volumul 2, despre…SLABIRE !!!
Cartea se gaseste deja in Diverta si in marile magazine sau se poate comanda la www.doctormenci.ro.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:
Share:

23 Comments

  1. Ana
    05/02/2010 / 18:46

    imi pare rau ca nu sunt intocmai cu subiectul,dar as vrea sa va intreb daca este vreo diferenta de calitate intre demachiantul lichid si cel crema.va multumesc mult si imi cer scz ca am postat aici.

  2. Alina
    06/02/2010 / 23:22

    Super!Mi-a comandat si mie prietenul meu pe net,gandindu-se sa-mi faca o surpriza pentru ca in mod sigur ma voi bucura sa aflu tot ce a scris doctorul!

  3. Ioana N.
    07/02/2010 / 16:20

    Draga mea,am reusit sa te citesc pe nerasuflate astazi(cand am dat de net) . Pana acum m-am cam luptat cu natura umana si tot nu am reusit .Ehh,Romania.Mi-au placut noutatile mai ales ca sunt legate de santate,ma bucur ca a fost o reusita evenimentul cu dl doctor (astept oricum foto 😀 ).Mi-a fost dor sa te citesc pas cu pas.Am inceput cura cu Centrum si iau in paralel si Cetebe cu zinc,ma simt bine si sper ca tonusul sa fie si mai bun de atat .Gata sesiunea , incepe un moment de relaxare,o mini vacanta . Te-am intrebat acum ceva timp de o crema de corp.Am vazut ca si alte cititoare nu au ezitat sa te intrebe aceleasi lucruri ,mai ales atunci cand au auzit de vizita ta la Plafar.Mi-am achizitionat o crema de corp de la Herbagen(bunicica ) insa vroiam sa stiu daca ai o alta optiune .

    ps.a aparut cumva o carte noua scrisa de tine ? 😀 am inteles ca da,e o reimprospatare a primei plus noi sfaturi .????? daca da ,cum fac rost de ea

    te pup ,Danutza mea draga

    week minunat tie si fetelor de aici 🙂

  4. andra
    07/02/2010 / 22:58

    Dana, am o intrebare arzatoare:ai idee de unde se pot cumpara produsele cosmetice SANOFLORE?
    Caut innebunita in bucuresti si nu gasesc nicaieri..

    multumesc frumos,te pup:)

  5. HaZaRd
    08/02/2010 / 01:58

    Intr`adevar foarte bune sfaturile domnului doctor.Insa ca o precizare offtopic..am dat de niste poze ale dvs de la evenimentul unde va promovati cartea si intr`adevar aratati spectaculos (si sa nu mai zice`ti niciodata ca nu sunteti fotogenica ptr ca nu`i adevarat,precizare facuta in nu stiu ce post)si clar ati descoperit elixirul tineretii..stiu ca sunteti o persoana rafinata si va “jenati” oarecum de cele spuse…dar va asigur ca nu e cazul nu e nimic gratuit..e doar o parere personala si cred ca de foarte multe cititoare impartasita..:)

  6. Dana
    08/02/2010 / 10:39

    Dana ai auzit de pastilele si ceaiul Zein pentru slabit? Se spune ca e pe baza de plante!

  7. Miha
    08/02/2010 / 10:44

    Buna Dana,
    Am vazut la o prietena crema de la Rooibos ea spune ca e ok, tu ce zici?

  8. DanaS
    08/02/2010 / 12:14

    Nu stiu Miha brandul, deci nu nu pot avea o parere obiectiva.

  9. DanaS
    08/02/2010 / 12:16

    Da Dana, am auzit si citit. Chair am o prietena care le-a incercat pe ambele, fara rezultate spectaculoase insa; a slabit cam 2 kg intr-o luna, ceea ce poti face si cu putina dieta. Nu stiu cat de naturale sunt, dar l-am intrebat si pe dr. Menci despre ele si nu e f incantat de compozitie.

  10. DanaS
    08/02/2010 / 12:23

    Multumesc frumos HaZaRd 🙂 …sper sa pot impartasi cu voi tot ceea ce am invatat eu pana acum !

  11. DanaS
    08/02/2010 / 12:24

    Eu nu stiu Andra din pacate; Stie altcineva ???

  12. DanaS
    08/02/2010 / 12:28

    Ma bucur ca esti ok Ioana, si ca ai revenit! Herbagen e ok pt tine, care nu ai probleme majore, si esti si f tanara 🙂 . Nu, nu am “scos” o noua carte, este vorba de editia a 2a, cu sfaturi de nutritie in plus. Dar se gaseste de ceva timp pe piata, nu stiu daca tu ai prima varianta. Oricum, am in plan un nou proiect, dar sa vedem cu e cererea…din pacate nu sunt f multi cititori pe segmentul beauty 🙁

  13. DanaS
    08/02/2010 / 12:32

    Buna Ana, nu sunt diferente de calitate intre cele doua produse, ci doar de textura (daca vorbim despre aceeasi marca). Sigur ca pote fi un demachiant mai bun decat altul daca sunt brnaduri diferite. E bine sa alegi textura care iti place si care se potriveste tipului tau de ten, e doar o chestie de optiune.

  14. Ioana N.
    08/02/2010 / 12:48

    Ma bucur deci ca optiunea cu Herbagen ti se pare ok .Serios ? Sunt dezamagita sa aflu ca cererea e cu minus,pacat ! 🙁 Insa e bine macar ca ideea exista si noi toti cei care aspiram spre o viata frumoasa fii sigura ca asteptam cu interes ! Am prima carte si e citita de nenumarate ori :))

    o saptamana parfumata sa ai !!!

  15. jeni
    08/02/2010 / 18:27

    buna Dana!
    ce parere ai despre crema pt pete care are AHA de la farmec

  16. DanaS
    09/02/2010 / 10:10

    Nu o stiu Jeni

  17. jeni
    09/02/2010 / 17:46

    dar despre fiolele Floritene? merci de raspunsuri!

  18. DanaS
    10/02/2010 / 09:34

    Le stiu de pe vremuri Jeni, atunci mi se pareau ok..astazi, sincer, nu prea.

  19. jeni
    10/02/2010 / 19:03

    Dana te pup

  20. beatrice
    11/02/2010 / 01:28

    Hola Dana,de mult vroiam sa-ti scriu despre procedura asta :SHANK PRAKSHALANA

    “In conceptia yogina, una dintre cheile sanatatii se gaseste in intestin. Organismul fizic se intoxica in mod sistematic si fara intrerupere pe intreaga durata a vietii. Una dintre cauzele principale ale imbatranirii premature si ale senilitatii este acumularea de toxine in organism prin autointoxicare. Orice celula in viata produce toxine. Exista insa o sursa de autointoxicare extrem de periculoasa, fiind alcatuita din otravurile care se filtreaza prin peretele intestinal pentru a imbacsi intregul organism. Chiar si aceia care nu sunt constipati, sau cel putin cred ca nu sunt, au totusi o sursa permanenta de autointoxicare in intestinul gros.
    Evacuarea, chiar cotidiana, a intestinului nu exclude faptul ca mucoasa poate fi acoperita cu o coaja de sedimente, ele incrustandu-se acolo, putin cate putin, si nefiind NICIODATA eliminate. Aici, ele provoaca fermentatii putrede ale caror toxine se imprastie in intregul organism. Irigatia permanenta a mucoasei intestinale se afla la originea a numeroase forme de cancer. Cazurile de cancer ale intestinului bat toate recordurile in comparatie cu alte organe ale corpului. Aceasta boala nu este insa singurul rau de temut pentru persoanele cu colonul acoperit cu o coaja de materii fecale neeliminate.
    Bolile direct imputabile autointoxicatiei: ciroza, reumatism, dizenterie, artrita, nevrita, psihoza, maladiile inimii, boli ale pielii, miros in gura, litiaza, insomnia, sciatica, anemie. Acestea se datoreaza recircularii toxinelor.” … o parte din articol…
    ce spui, dezvoltam?

  21. beatrice
    11/02/2010 / 01:32

    ah, uitasem…eu l-am facut si continui, sub stricta supraveghere a prietenului care il face de ani de zile cu rezultate vizibile( sportul, alimentatia sanatoasa, hidratarea si ingrijirea permanenta nu lipsesc insa)

    kiss you

  22. DanaS
    11/02/2010 / 09:51

    Da Beatrice, dezvoltam..trimite-mi tot art, sa-l pun pe blog, cu date de unde e preluat, cine l-a scris..etc. F F interesant! Pup si eu

  23. daria muresan
    15/03/2010 / 22:41

    am rasfoit cartea si consider ca este editata cu un alt scop,diferit de cel anuntat,ma gandesc la obtinerea vreunui titlu academic -who knows!.Parca ar fi o carte pentru analfabeti cu multe poze,foi groase si lucioase.O lista cu e-uri care putea fi usor identificata pe internet.Mai bine s-ar stradui domn’profesor sa semnaleze cui trebuie ca etichetele alimentelor nu sunt complete,de multe ori lipsind concentratiile componentelor folosite ca daca stam sa cautam noi ce e sanatos cu siguranta vom constata ca nu prea gasim asa ceva,chiar si fructele si legumele fiind injectate cu tot felul de substante.O sa ne apucam de agricultura cu totii sa fim siguri ca vom fi sanatosi desi alimentatia gresita nu este singurul factor favorizant al bolilor,mai este factorul genetic,sedentarismul etc etc.Ma rog cum ne-o fi soarta,e tot ce pot spune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *