Provocarile pielii uscate si produsul dermatocosmetic testat in ultima vreme


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Imi place sa imi rezerv timp pentru mine si pentru un ritual de ingrijirii a pielii cat mai complet. Cu temperaturile mai scazute din ultimul timp, o baie relaxanta, urmata de o hidratare corecta, este chiar obligatorie pentru o stare de bine.

Ohh, si cat avem nevoie acum de aceasta stare de bine!!! Parca mai mult ca niciodata.

Desigur, asta nu inseamna ca imi pregatesc o baie fierbinte si nu mai ies de acolo cu orele. Asta ar insemna sa ii fac pielii mai mult rau decat bine. Poate nu stiai, dar o baie prelungita duce la deshidratarea pielii.

Asadar, cum petrec cateva minute de calitate? Cu o apa calduta, cu multe picaturi de uleiuri emoliente, relaxante, puse in apa de baie si cu o crema hidratanta, aplicata, la final, pe pielea inca dornica sa absoarba ca un burete portia de hidratare.

Nu stiu cum e in cazul tau, dar, in sezonul rece, pielea mea e mai uscata, atat pe fata cat si pe corp. Nu mai zic si de schimbarile hormonale din ultima vreme, care si ele au ca rezultat uscaciunea si deshidratarea pielii. Iar ca sa impiedic aparitia iritatiei, a senzatiei de tensiune, a mancarimii pielii, dar si pentru a avea o piele mai fina stiu ca e nevoie de hidratare. 

Ca si in cazul apei pe care o beau, nu astept sa imi fie foarte de sete, ci beau cate putin, din cand in cand. Mi se pare la fel de corect sa procedez tot asa si cu pielea, cu atat mai mult cu cat stiu ca aerul uscat, rece, o usuca si mai mult. De aceea te sfatuiesc sa ii acorzi si tu o atentie deosebita in fiecare zi. 

Mai mult, de o hidratare intensa au nevoie anumite portiuni ale pielii care sunt sarace in glande sebacee si, deci, mai expuse uscaciunii, precum calcaiele, genunchii si coatele – aceasta din urma fiind, probabil, cea mai nefericita si ignorata parte a corpului nostru. Poti insa foarte simplu sa folosesti crema de maini scoasa din tub in exces si pe coate.

De ce ma feresc sa am pielea uscata?

Nu este vorba doar de disconfort, ci si de faptul ca sunt constienta ca, daca nu am grija ca acest organ sa fie sanatos, atunci rolul sau de bariera nu va mai fi indeplinit asa cum trebuie, iar asta inseamna sa o expun constient si voit la bacterii, ciuperci si virusi, care isi gasesc drumul foarte usor printr-o piele crapata sau iritata.

Ce inseamna piele uscata?

Daca sunt atenta la cata apa si la ce alimente consum pentru a ajuta pielea si din interior, nu inseamna ca este de ajuns. Gradul de uscaciune a pielii este determinat de doi factori: sebumul si transpiratia. Glandele sebacee din piele secreta sebum iar acesta formeaza un film lipidic cu rol de protectie a pielii. Glandele sudoripare produc transpiratia, care mentine pielea umeda. Ambii factori sunt in egala masura responsabili de reglarea uscaciunii pielii.

Cauzele uscarii pielii

Ti-am povestit deja despre cateva obiceiuri bune in mentinerea pielii hidratate. Dar trebuie sa stii ca senzatia de disconfort a pielii uscate poate fi provocata si de anumite obiceiuri gresite. Le trec rapid in revista:

1. Apa fierbinte sau foarte rece si produsul de curatare a pielii nepotrivit (ai nevoie de unul cu un pH apropiat de pH-ul pielii).

2. Sapunurile si solutiile antibacteriene (elimina complet stratul hidrolipidic si pielea se usuca excesiv, ajungandu-se chiar la aparitia dermatitei atopice).

3. Epilarea frecventa – sigur ca nu putem renunta la acest obicei, dar trebuie completat de o hidratare suplimentara. Asigura-te ca alegi produse cu formulele cele mai eficiente in hidratarea, repararea si mentinerea flexibilitatii pielii.

De asemenea, frigul sau trecerea brusca de la cald la frig pot determina mai repede uscaciunea si deshidratarea pielii.

Pentru unele persoane, uscaciunea pielii este determinata genetic. In aceasta situatie, aplica mai des crema hidratanta si reparatoare. Cremele pe baza de uree sunt ideale in aceasta situatie deoarece au dublu efect: cheratolitic (descuamarea celulelor de la suprafata pielii) si higroscopic (atragerea si mentinerea apei in piele).

Ce formule sa alegi pentru pielea uscata?

Pielea uscata, sensibila are nevoie de cele mai bune ingrediente active pentru a fi protectoare, sanatoasa si luminoasa. O poti ajuta incluzand, in rutina ingrijirii, produse dermatocosmetice care contin unul sau mai multe dintre ingredientele de mai jos.

1. Vitamina F este un amestec de acizi grasi polinesaturati, dintre care acidul linoleic, esential pentru piele. Aplicata topic, gratie proprietatilor emoliente, protectoare si nutritive, vitamina F produce ameliorarea pielii uscate, scuamoase si devitalizate. Vitamina F are un rol important in regenerarea elementelor responsabile de mentinerea hidratarii cutanate si a flexibilitatii stratului cornos.

2. Lanolina este un amestec de compusi grasi foarte asemanatori cu lipidele naturale ale pielii. Aceasta contribuie la inlocuirea si mentinerea unui nivel optim de lipide in epiderm, pastrand flexibilitatea pielii, impiedicand deshidratarea si descuamarea.

3. Colagenul este o substanta care se gaseste natural in organism. Aceasta este responsabila de fermitatea, elasticitatea si de stralucirea pielii. Dupa varsta de 25 de ani, sinteza colagenului in organism scade treptat, ajungand la o scadere cu pana la 30% la varsta de 45 de ani.

4. Glicerina este un umectant cu actiune higroscopica (absoarbe apa din aer). Acest ingredient trateaza uscaciunea pielii, lasand pielea hidratata, fina si placuta la atingere.

5. Ureea este o substanta creata in laboratoarele de dermatologie care, pe langa efectul de hidratare a stratului cornos si de ameliorare a aspectului pielii uscate, descuamate si cu tendinta de fisurare, are si efect exfoliant. Pielea descuamata este inlaturata iar  cresterea excesiva sau haotica a stratului cornos este incetinita. Aceste calitati transforma ureea in ingredientul-cheie in special in cazul pielii foarte uscate si a afectiunilor in care pielea se descuameaza in mod accelerat sau produce zone ingrosate si aspre, zone care se transforma in calozitati. Dar, trebuie sa ai grija sa nu aplici pe fisuri sangerande pentru ca provoaca iritatii si mancarimi.

Tractopon, un produs dermatocosmetic testat recent

O veche prietena pasionata de beauty si ingrijire mi-a povestit despre un produs dermatocosmetic recomandat de medicul ei dermatolog. Am aflat ca este folosit pentru pielea uscata si ca are o concentratie destul de mare de uree, asa ca am fost de acord sa il incerc si eu. 

Este vorba despre crema de corp Tractopon cu uree 15%, pe care o gasesti si sub forma de flacon cu dispenser (300 ml), pentru o utilizare mai usoara si mai comoda. 

Crema cu uree Tractopon poate fi aplicata pentru a hidrata si repara pielea uscata sau predispusa la uscaciune si hiperkeratoza. 

Beneficiile sunt multiple:

  • ingrijeste tegumentele mainilor suprasolicitate si zonele cu piele ingrosata: picioare, coate, genunchi.
  • imbunatateste aspectul si sanatatea pielii, ajutand si la ingrijirea si hidratarea unghiilor.
  • creste puterea de absorbtie a cremelor medicament.

Formula cu 15% uree este recomandata si in ingrijirea pielii persoanelor diabetice, predispusa la uscaciune si descuamare. Prin efectul protector, sunt evitate traumatismele si infectiile.

Cum se foloseste crema cu uree 15% Tractopon?

Pentru picioare: aplica o data sau de doua ori pe zi pe pielea spalata si uscata. Se maseaza crema usor, insistand in zonele mai uscate si aspre, precum si la nivelul calcaielor fisurate. Folosirea regulata a cremei duce la obtinerea unor rezultate foarte bune. Dupa aplicare, crema nu lasa film gras.

Dupa un tratament efectuat la medicul dermatolog, in urma caruia s-au indepartat sau redus calozitatile si fisurile, folosirea regulata a cremei Tractopon uree 15% prelungeste perioada de functionare optima a pielii si incetineste ingrosarea ei.

Ca masura generala de ingrijire a picioarelor, pentru un tegument nu foarte afectat de uscaciune, este suficienta aplicarea cremei de 2-4 ori pe saptamana, pentru a mentine pielea hidratata, fina si cu un aspect sanatos.

Pentru maini, genunchi, coate, gambe: aplica o data sau de doua ori pe zi sau la doua zile, in functie de uscaciunea si asprimea pielii. Se maseaza usor pana la absorbirea cremei. Folosirea frecventa a cremei Tractopon 15% uree protejeaza si reface pielea mainilor expuse la frig si umezeala.

Atentie: Evita aplicarea cremei pe zone cu taieturi si pe fisuri care sangereaza, deoarece ureea provoaca prurit la nivelul acestora.

Parerea mea

Un produs de tipul dermatocosmetic are, cu siguranta, o formula testata si pe pielea normala, si pe cea care sufera de anumite afectiuni. In acest caz, crema Tractopon cu uree 15% este recomandata si pentru cresterea puterii de absorbtie a cremelor medicament, dar si in ingrijirea pielii persoanelor care sufera de diabet. Din fericire nu sufar de aceste probleme, dar ii pot acorda un plus de incredere atat timp cat este si pe lista recomandarilor facute de expertii in dermatologie.

Textura este foarte placuta (ma asteptam sa fie mult mai grasa), intra repede in piele si o lasa proaspata si racoroasa iar aplicatorul cu pompita imi usureaza mult treaba.

E un plus si faptul ca este limitat la minim contactul cremei cu aerul (gratie dispenserului), iar asta inseamna ca este redus riscul de contaminare a formulei.

Trebuie sa recunosc ca imi place si pretul. Este chiar pentru toate buzunarele. Iar in noiembrie il poti gasi la un pret exceptional in farmacii: la achizitionarea unei creme de corp Tractopon uree 15% (300 ml) vei primi si crema de maini Prots-ud 35 (40 ml), tot un produs dermatocosmetic, desigur, in limita stocului disponibil.

Hugs, si nu uita citatul meu preferat:

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Articol scris in parteneriat cu Tractopon.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. Mihaela
    19/05/2021 / 14:25

    Draga mea, pentru fa?a, pentru ten foarte uscat, deshidratat, ce produse recomanzi? Mul?umesc frumos! E?ti foarte dr?gu??, ne împ?rt??e?ti multe lucruri. ??

  2. Dana Sota
    21/05/2021 / 08:15

    Buna Mihaela, sunt f f multe branduri bune.produsele dermato Eucern cu uree sau La Roche Posay , dar si uleiuri de fata Farsli sau cu acid hialuronic de la The Ordinary sau Revox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *