Iti place? Click aici sa ii dai share!
Saptamana trecuta am asistat la o prezentare de condimente, o lume ce devine fascinanta daca o patrunzi si o intelegi si mai ales, daca integrezi in viata ta aceste plante miraculoase oferite de natura.
Am inceput sa consum turmeric in mod constant acum aproape doi ani, de cand alimentatia mea s-a schimbat, turmericul fiind un “element” de baza in retetele raw-vegane.
Dar, recunosc, initial nu m-au cucerit beneficiile lui, ci gustul.
Turmericul (cucurma) este folosit de peste 4000 de ani in Orient in prepararea multor feluri de mancare, dar si pentru proprietatile sale curative.
Studiat in sfarsit si de oamenii de stiinta occidentali, s-a demonstrat (daca mai era nevoie) ca aceasta planta ruda cu ghimbirul, este un excelent anti-inflamator, ajuta problemele digestive si ulcerele stomacale, trateaza osteoartrita si de asemenea bolice asociate sistemului cardiovascular (previne infarctul reducand colesterolul si acumularea grasimilor pe vasele de sange). Recentele descoperiri, in faza incipienta inca, arata ca turmericul poate preveni si trata anumite forme de cancer: de san, de piele, de prostata, de colon.
Dar cucurma are nenumarata utilizari si in tratamentele de infrumusetare/anti-age din Ayurveda; datorita faptului ca este un puternic anti-oxidant, lupta impotriva radicalilor liberi care ataca membrana celulara si ADN-ul, pastrand pielea tanara si sanatoasa.
Efectele sale sunt benefice pielii uscate, descuamate, expusa la vant puternic sau la arsuri solare. Ranile superficiale si zgarieturile pot fi usor vindecate daca se aplica cataplasme cu turmeric.
Turmericul poate fi gasit in toate magazinele de specialitate sau in supermarket, poate fi adaugat in sosuri tip curry, iar daca nu l-ati incercat pana acum, chiar merita sa o faceti.
Articole interesante:
- 7 cei mai puternici antioxidanti
- Cum sa-ti cresti imunitatea in mod natural
- 9 Ierburi aromatice si condimente cu efect antiinflamator
Iti place? Click aici sa ii dai share!
ms de sfat,chiar o sa il incerc