Ingrijire organica


Iti place? Click aici sa ii dai share!


140px-ecocert Multe dintre noi isi doresc o viata cat mai sanatoasa, suntem atente la ceea ce mancam dar si la ceea ce aplicam pe piele, iar produsele organice de ingrijire au invadat pietele cosmetice din intreaga lume. Indiferent ca vorbim despre gel de dus, crema de fata sau de corp, eticheta pe care scrie “organic” sau “bio” trebuie sa ne garanteze ca produsele respective sunt alcatuite dintr-un anumit procent ingrediente organice. Cosmetica bio se inrudeste cu fitoterapia, iar ingredientele bio provin din agricultura biologica in conditiile respectarii mediului si cu transformari nimime de ordin fizic asupra culturilor.
Trebuie reamintit ca produselor cosmetice nu le sunt aplicate aceleasi legi/controale ca produselor alimentare (in SUA alimentele sunt aprobate de FDA), iar americanii au descoperit deja zeci de firme care se autointituleaza “organice” dar care au procente mult mai mici de 70% de ingredienti bio, asa cum prevede legea; cu alte cuvinte, acestea pacalesc consumatorii cu buna stiinta. In prezent, in Statele Unite se incearca o “curatenie” printre firmele producatoare de cosmetice bio, dorindu-se acestea sa fie supuse acelorasi controale ca si alimentele. Organismul care poate certifica cu siguranta ca un produs are ingredienti bio 70% este USDA. unknown
In Europa, una dintre cele mai mari organizatii care pune parafa Bio sau Organic atat pe produsele alimentare, cosmetice, detergenti dar si textile, este Ecocert. Acest organism ne asigura ca produsul este organic in proportia corecta, verificand absenta OMG-urilor, parabenilor, nanoperticulelor si siliconului. Tot Ecocert verifica si caracterul biodegradabil si recilabil al ambalajelor. In cosmetica biologica procentele dintr-un produs trebuie sa fie 95% ingrediente vegetale provenite din agricultura biologica si minim 10% din totalul ingredientelor sa provina din agricultura biologica.
In cosmetica ecologica procentul trebuie sa fie de 50% ingrediente vegetale din agricultura biologica si minim 5% din totalul ingredientelor sa provina din aceeasi agricultura biologica.
Sper ca nu v-am ametit prea tare, cert este ca un produs pe care scrie doar bio, organic, eco sau 100% natural si nu are una din parafele de mai sus (sau o parafa a unui alt organism acreditat) poate fi un produs fals.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

8 Comments

  1. jeanin
    30/06/2011 / 14:33

    cumnata mea sufera de blefarita cronica si ar vrea sa stie ce produse poate folosi pt machiaj. are ceva produse de la clarins cred dar in ziua urmatoare i se irita ochi si nu mai poate folosi machiaj.
    daca imi poti da cateva marci de cosmetice de la farduri, rimel, demachiant si creme pt ochi care sa nu ii creeze probleme.
    multumesc anticipat, si sunt in asteptarea raspunsului la intrebarea pe care ti-am pus-o( la postarea cu -riduri- ) referitoare la comanda carti tale.
    o zi buna

  2. jeanin
    30/06/2011 / 15:32

    am citit ieri despre ivatherm si ma gandeam cand merg in romania sa imi iau cateva produse de la ei sa le testez (eu am tenul mixt zona T deseori cu acnee comedonica (sper ca sa se zice si la noi) ) am vazut ca au produse pt ten acneic, ce parere ai despre ele?? imi poti recomanda tu anumite produse.
    ce parere ai despre:
    – CLINIQUE even better clinical dark spot( am zis sa il incerc :am pete pe frunte de anul trecut de la nenumaratele maltratari ale pieli din cauza cosurilor si puncte negre pe care eu le ‘ucideam’+ soarele si slorar )am tenul pistruiat.
    – interventie laser pt pete
    – TEA TREE OIL il fol. pt cosurile in curs de aparitie.
    – ulei de in
    multumesc frumos :}

  3. Dana Sota
    01/07/2011 / 09:27

    Buna Jeanin, Clrins in mod normal este un brand f bun din plante. Nu stiu sa-ti dau exemple de produse, dar le poate incerca pe cele dermato si pe cele bio de pla Plafar, pentru tipul ei de ten.

  4. Dana Sota
    01/07/2011 / 10:58

    Buna din nou Jeanin, eu recomand La Roche Posay, Clinique si dr Murad pt acnee…Neutrigena daca gasesti este iarsi f eficienta. Sunt f ok toate produsele/procedurile de care ai scris. Pt cosuri mai poti lua Origins Spot Remover. Nu stiu uleiul de in la ce vrei sa-l folosesti 🙂

  5. Anca Verenca
    01/07/2011 / 12:04

    Buna Dana,as vrea sa stiu ce anume ar mai trebui sa-mi adaug in gama de produse pt ingrijirea tenului,eu am 26 de ani ten mixt,fara probleme si folosesc cleanser pt curatare,toner-fara alcool,crema cu spf inclus,ar mai trebui sa-mi adaug crema de noapte,gel de ochi dar deasemenea si pt decolteu ar fi nevoie? Si anumite seruri pt ca am citit ca tu folosesti,astept raspunsul tau,te pup

  6. Dana Sota
    04/07/2011 / 10:32

    Buna Anca, in mod normal la 26 de ani trebuie sa ai: demachiant, toner, crema de zi (de fapt un gel pt tenul tau), SPF, gel pt ochi sau o crema lejera. Daca nu sunt probleme, poti folosi crema de zi si seara (daca nu are spf), nu e nevoie de un produs special. Mie imi place mult serul Skinceuticals Ferulic, este o protectie antioxidanta excelenta. te pup si eu

  7. Anca Verenca
    05/07/2011 / 11:58

    Buna ,am citit in cartea ta ca nu folosesti produse din aceeasi gama pt ingrijirea tenului si intotdeauna schimbi produsul,nu-l folosesti de doua ori,deci e ok sa ai cleanser dintr-o gama si tonerul din alta si crema la fel?

  8. Dana Sota
    06/07/2011 / 08:50

    Buna Anca, da, este f ok atat timp cat fata ta arata si se simte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *