Evita daca poti (3)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Iata si ultima parte a listei negre, ca sa o numim asa, cu principalii ingredienti toxici aflati in cosmetice. Printre ei se afla insa multi altii, care nici macar nu sunt mentionati pe eticheta, cum ar fi diversi conservanti sau “contaminanti”.
SLS (Sodium Lauryl Sulfate) – este un detergent derivat din ulei de nuca de cocos si poate aparea ca ingredient natural, chiar bio; se afla in pasta de dinti, sampon, sapun lichid si detregent de vase, chiar in unele suplimente alimentare; prin piele poate ajunge si se acumuleaza in inima, palmani, rinichi si creier, poate provoca boli grave acestor organe, poate distruge foliculii de par si duce la alopecie, poate distruge sistemul imunitar.
TALC – in pudra pentru bebelusi, pudra de fata, sau cea pentru picioare, in interiorul prezervativelor. Este un lubrifiant uscat care devine cancerigen daca este inhalat, duce la infertilitate prin folosirea prezervativelor in mod repetat. Talcul sub forma lichida este considerat oarecum sigur.
TOLUEN – in oja, lac de unghii. Potential cancerigen, dezechilibreaza sistemul endocris, poate duce la defecte de nastere, boli ale ficatului, irita caile respiratorii
TRICLOSAN – poate produce iritatii majore la nivelul pielii, iar mai nou s-au gasit legaturi cu dioxina, un ingredient cancerigen, cu efecte asupra fatului, hormonilor sexuali si fertilitatii. Triclosanul se gaseste in peste 140 de produse de ingrijire si casnice (produse pentru acnee, deodorante, antiseptice, gel de dus, perii de par, creme de fata/corp, ruj, servetele demachiante, pasta si perita de dinti, etc)
Dupa cum se vede, suntem inconjurati de ingredienti cu potential de risc toxic, practic, nu putem sa traim in lumea moderna, de azi, fara sa avem contact, intr-un fel sau altul, cu acestia. Pe cat posibil insa, este bine sa invatam sa ne ferim de produsele care ne fac rau, sa invatam sa citim lista ingredientilor, sa invatam sa alegem. Sa facem in asa fel incat riscurile sa fie minime si in orice caz, cand cumparam un produs, sa stim exact la ce ne expunem folosindu-l.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

13 Comments

  1. Ana
    24/03/2010 / 11:18

    Buna Dana,

    Am gasit acest website http://www.cosmeticsdatabase.com/ unde pot verifica majoritatea produselor pe care le cumpar. M-am speriat de cate “chimicale” se gasesc in ele si am ramas suprinsa sa descopar ca aceeasi casa de cosmetice produce produse foarte nocive si altele ok…nu inteleg bine criteriul lor in alegerea ingredientelor.
    Vroiam sa-ti cer parerea despre uleiul de jojoba simplu, luat de la farmacie. Am auzit ca face minuni ca si contur pentru ochi si nu numai. L-ai incercat, da rezultate intr-adevar?
    O zi buna si multumesc pentru sfaturile minunate pe care le publici.

  2. Cristina Sentea
    24/03/2010 / 13:44

    vai de capul nostru!…avand in vedere ca si apa este tratata si dezinfectata cu clor si alte substante rezulta ca trebuie sa ne spalam cat mai rar posibil (pe corp, dinti, par …si pe unde o mai fi cazul) ….atunci poate vom fi mai sanatosi …dar garantez ca n-o sa mirosim prea bine! :)))

  3. Lavinia
    24/03/2010 / 20:22

    Buna Dana,
    N-ai spus nimic de parabeni, eu stiam ca si astia sunt destul de periculosi…

  4. Aissa
    24/03/2010 / 20:41

    Dana, la cate chimicale au toate produsele cosmetice, nu stiu daca putem sa le mai evitam. Ma gandeam la alternativa cosmeticelor bio. Nu le-am incercat, dar as fi vrut sa ne spui parerea ta. Le-ai incercat? Sunt, intr-adevar, bio sau ne amagim?

  5. DanaS
    25/03/2010 / 09:59

    Ana, f interesant site-ul, am stat mult sa citesc…multumiesc! O sa public chiar ca si post, sa-l vada si fetele. Nu am incercat uleiul de jojoba, dar banuiesc ca e f bun, ai grija insa cum il aplici in jurul ochilor, trebuie sa intre f bine in piele.

  6. DanaS
    25/03/2010 / 10:50

    Buna Lavinia, am mentionat “conservanti” nu parabeni, ceea ce e acelsi lucru. pe foarte multe produse nu sunt mentionati acesti conservanti (parabeni) deoarece sunt in cantitate mica. Ei se metabolizeaza si se elimina din oragnism, dar in cantitate mare pot deveni periculosi. Rolul lor este de a extinde termenul de valabilitate al unui produs, dar si de a-l proteja de bacteriile care in final, ne pot afecta sanatatea. Dupa cum vezi, sunt 2 rele, iar cercetatorii au ales-o in formulele cosmeticelor pe cea considerata mai putin rea: adica parabenii. Cel putin deocandata ..

  7. AncaT
    25/03/2010 / 10:52

    M-am uitat si eu pe site…eu nu inteleg o chestie.Am vazut ca si produsele organice, bio..cum or fi sunt pline de chimicale.Produsele de la L Occitane nu era vorba ca sunt organice, au si stampile de care trebuie…ma rog stiti voi.Deci, care-i faza?de fapt nici astea bio nu-s bio numai pe eticheta?

  8. DanaS
    25/03/2010 / 11:12

    Nu au toate stampile Anca,nici de la Loccitane..stiu sigur ca deodorantul este bio, nu l-am verificat ins ape lista lor. oricum…nu vom sti niciodata clar 🙁

  9. Raluk
    25/03/2010 / 12:50

    Daca deodorantul folosit de tine, Dana, este piatra aceea fara aluminiu (care se aplica pe pielea umeda) tin sa va anunt ca exista Crystal Fresh in Ki-Life (plafar in Amzei) care costa 25 ron aprox. fata de triplu la L’Occitane. e aceeasi piatra care merge pe acelasi principiu. Si e ff buna! va tine aproape un an si e un deo natural si safe. eu l-am testat prima data la sala (am avut niste emotiiiii :).

    zi faina sa aveti!

  10. 25/03/2010 / 18:25

    L`occitane nu este o firma care produce cosmetice organice cel mult naturale.Bio au doar cateva produse:untul de shea,un lapte de corp cu lavanda si mai este o gama cu maslin certificata ca si naturala.In rest nu sunt BIO deloc.

  11. DanaS
    26/03/2010 / 09:23

    Buna Raluk, multzu de info! Nu folosesc deo acela, al meu e cu bila, obisnuit, sunt multumita de el, la sala totusi folosesc altceva. Voi incerca si pe cel propus de tine 🙂

  12. DanaS
    26/03/2010 / 09:42

    F corect Stefania.

  13. 01/04/2010 / 20:39

    Din lista ta stiam doar de Lauryl, care e foarte greu de evitat.
    Eu incerc sa nu-l cumpar in pasta de dinti, deoarece imi provoaca alergii, dar din pacate sunt doar doua marci care nu-l folosesc in compozitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *