Iti place? Click aici sa ii dai share!
Citind o revista de sanatate, mi-au “picat ochii” pe o dezbatere legata de sapunurile antibacteriene. Fara sa ma gandesc prea mult, si fara sa ma documentez deloc, intotdeauna mi-am imaginat ca aceste produse sunt mai bune decat sapunurile obisnuite, cel putin cand e vorba de igiena mainilor. Spre surprinderea mea, se pare ca adevarul este cu totul altul.
Microbii sunt peste tot, suntem inconjurati practic de ei la tot pasul: pe telefon, pe tastatura, pe bani, peste tot pe unde punem mana…de aceea s-au creat doua curente diferite in acesta problema.
Primul sustine ca, pentru a face fata asaltului de bacterii si microbi omiprezenti, trebuie sa invatam sa “cooperam” cu ei, sa ii acceptam si astfel sa ne crestem imunitatea. Celalalt, dimpotriva, ne propune sa evitam pe cat posibil sa umblam in locuri publice, sa atingem obiecte de uz general (telefoane publice, transport in comun, etc) si in principiu, sa ne dezinfectam mainile cat mai des cu putinta.
Pe acesta tema, FDA din SUA a facut un studiu din care rezulta ca omul de rand este destul de lenes cand e vorba de spalat, si oricum nu sta cu sapunul pe maini 10 secunde, timpul minim pentru ca acesta sa aiba efect. In plus, microbii atacati cu astefel de produse, isi dezvolta ei insisi foarte repede imunitatea, devenind mai rezistenti decat inainte. Mai mult decat atat, sapunul antibacterian care se duce in canalizare dauneaza profund factorilor de mediu. Chiar dupa purificare, apa raurilor contine un procent mare de toxine provenite din sapunuri si detergenti, regasite mai departe in corpul uman. Ca urmare, medicii americani recomanda folosirea sapunurilor si a gelurilor de curatare cat mai naturale, fara chimicale antimicrobiene.
Tu ce parere ai???
Articole interesante:
- Cum sa-ti cresti imunitatea in mod natural
- 14 ingrediente toxice din produsele cosmetice (1)
- Ce trebuie sa stii despre conexiunea Inima-Creier
Iti place? Click aici sa ii dai share!
Buna,eu recomand sapunurile mele,din glicerina,facute manual prin presare la rece si uscare timp de 3 saptamani.
Super, pai nu ne spui si noua ce si cum???
Folosesc sapunuri Lois (produse in Romania, 100% naturale) care miros superb si sapunul cu unt de shea Cattier, are un miros discret si natural, e foarte potrivit pentru pielea mes uscata.
Din pacate nu putem trai sub un clopot de sticla…trebuie sa ne imprietenim cu virusi,mictrobi si alte …mutatii. Eu personal cred ca si gelurile antibacteriene fac la fel de mult rau naturii ca si sapunurile de toate felurile. Dar ,stiti ce studiu am citit acum ceva timp? Ca pe cutiile de orice fel de bauturi, gen bere,Cola etc sunt mult mai multi microbi decat pe capacul de la o toaleta publica !!! Acum as vrea sa raspundeti sincer: pe cati ii cunoasteti care nu spala cutiile cu apa fierbinte imediat ce le cumpara si le aduc acasa? Nu vreau sa mai vorbesc de atatea persoane care beau direct din cutie, ca e mai cool !!!
Eu recunosc ca in ciuda tuturor produselor inovatoare prefer sapunul obijnuit,insa da ,antibacterian.Ador spuma si sunt obsedata dupa spalatul mainilor …;-D
dana,am parul ondulat si nu stiu cum l-as putea tunde.ce imi recomanzi?te rog sa-mi spui.
Draga Adela, din pacate asta nu pot sa-ti spun eu, trebuie sa mergi la un stilist bun, sa-ti dea o forma care se potriveste cu stilul tau si cu fizionomia ta. Imi pare rau ca nu pot sa te ajut.
ce samponuri sunt bune pentru parul tocit?
mersi mult pt raspuns.
Si eu am parul ondulat si am un singur sfat. Tunde-l in asa fel incat sa iti stea bine si natural.
Mari, pt par tocit nu poti face mare lucru, trebuie sa-l tunzi. Apoi exista produse speciale care “sigileaza” cumva firul de par, daca acesta este stricat pe lungime, si nu doar la varfuri. mai toate ganele profesionale au astfel de seruri/creme speciale.
Salut,
Eu sunt de parere ca toti ar trebui sa avem grija si de mediul inconjurator si sa folosim produse cat mai naturale.Pacat ca nu se intampla,pe zi ce trece apar ipohondrii si obsedati de curatenie si nu tin cont decat sa vada “luciu”.Este normal sa te ingrijesti, dar deja apa care este super trata la noi si din cate stiu este mai concentrata in clor, deja ne curata si pielea de pe noi.Asa ca ce sapunuri care se sa fie in asentiment si cu natura ne recomanzi, eu am piele de la uscata in sus(de la apa are o textura exact ca o coaja de portocala).
Mie imi plac gelurile de dus de la The Body Shop, sapunurile naturale de la LUSH, si in general, tot ce este natural si emolient, sa nu ne dezbrace complet de bariera lipidica a pielii.
Eu sunt o persoana pasionata de sapunuri,am si o mica colectie..mica pt ca nu rezist tentatiei de a le baga sub jetul de apa 😀
Cumpar sapunuri naturale de la targurile care se organizeaza de cateva ori pe an in oras,din farmacie,unele game de dermocosmetice au si sapunuri,iar acum folosesc un sapun cu borax cumparat de la plafar si sunt tare multumita de el.Sapunurile Galador sunt deosebite,trebuie sa incercati.
Dana, de cativa ani ma confrunt cu problema cosurilor, f dureroase, pe sub piele la inceput, imi acopera toata fata. Este clar o cauza interna pentru ca o perioada am luat anticonceptionale si n-am mai avut pb. Acum insa nu am pb cu ovarele, si nici nu as mai vrea sa iau anticonceptionale pentru ca nu cred ca sunt asa ok pentru organism.
Te-as ruga daca-mi poti da un sfat, o dieta externa ceva care m-ar putea ajuta.
Extern am incercat deja produse scumpe din diverse game. Merci
*o dieta interna
Buna Elena, Cred ca ai nevoie de un tratament combinat, dermato/nutritie, lucrurile astea sunt legate. Nu stiu sa-ti dau eu o asemenea dieta, dar poate ti se pare interesant cabinetul de care am scris in ultimul post, Naturopathya. Acolo se fac si diete personalizate, acupunctura, homeopatie, plus tratamente cosmetice pt fata. revin in scurt timp cu datele de contact de acolo.
Multumesc Dana pentru Informatii, din pacate eu sunt din Iasi …
Din pacate, Dana, sapunurile naturale Lush nu sunt sapunuri naturale. Doar ca ei declara ca sunt asa, asta nu inseamna ca si sunt.
Un produs cosmetic natural este produs numai din ingrediente naturale si ca sa declari acel “100%”, trebuie sa ai cu ce sa il sustii pe eticheta.
Un sfat pentru toti: nu e bine sa cadem in capcana “naturalului” doar ca este o moda. Trebuie sa citim cu atentie etichetele, nu sa plecam urechea la reclame.
Pe produsele Lush, ca tot ai amintit de ele, scrie ca acestea contin si parabeni si coloranti (E-uri) si multe alte lucruri nenaturale. Plus ca nu poti obtine culoarea turcoaz din coloranti naturali si fara conservanti… 🙂
In Romania sunt doar 4 producatori de sapun natural 100%. In strainatate sunt foarte multi, mai ales in piete dezvoltate ca SUA, Marea Britanie, Franta, Spania.