Cele mai sanatoase alimente pe care sa le consumam vara


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Doctorii nutritionisti din SUA ne recomanda o serie de alimente de sezon pe care este indicat sa le consumam proaspete nu doar pentru ca sunt extreme de gustoase, ci mai ales pentru ca astfel ne aduc beneficii maxime pentru sanatate si frumusete. Asadar, pe timpul verii ar trebui sa includem in alimentatie urmatoarele:

700-mint-food-greens-greenery-nutrition

  1. Menta, a carei sezon a inceput in luna mai. Este foarte utila celor care sufera de probleme gastro-intestinale, pentru ca imbunatateste digestia, reduce aciditatea si calmeaza mucoasa stomacului. De asemenea, o puteti folosi si daca aveti probleme cu insomnia, iar daca sunte?i obositi dupa o zi grea, lasati-o intr-un vas in bucatarie. Inhalarea aroma sale va va restabili energia si tonusul corpului!
  2. Ridichile aduc si ele un efect benefic asupra digestiei, cresc pofta de mancare si au un efect laxativ usor. Este recomandat sa le consumati datorita vitaminelor B si PP si a mineralelor din componenta: sodiu, fosfor, calciu, potasiu, fier – mai presus de toate. Mai ales tuberculii, care au carnea roz, contin o concentratie semnificativa de vitamina C.
  3. Frunze tinere, radacini sau flori – totul poate fi mancat din papadie. Aceasta contine vitaminele C, A, B2, E, PP, colina, saruri de mangan, fier, calciu, fosfor si pana la 5% proteine. Folositi-o pentru efectele benefice asupra tractului gastro-intestinal, pentru ca normalizeaza metabolismul si are un efect benefic asupra organismului. Papadia este bogata in potasiu si antioxidanti, fiind totodata un analgezic natural si agent anti-viral.
  4. Mazarea verde va fi de un real ajutor celor care isi doresc sa aiba o piele sanatoasa. In plus, aceasta incetineste procesul de imbatranire si reduce riscul de a face un atac de cord sau chiar cancer.
  5. Despre macris recunosc ca nu stiam nici eu foarte multe, dar am aflat ca poate fi adunat si in timpul verii, dar mai ales in luna mai nutrientii sai vor fi absorbiti cel mai bine de organism. Frunzele sale contin cantitati semnificative de caroten, vitaminele D si K, acid ascorbic, acid oxalic, taninuri, calciu, potasiu, magneziu si fier. Acesta va poate ajuta daca aveti probleme cu angina, dureri in gat, colita, enterocolita, precum si alte boli ale tractului gastro-intestinal, sau astenie si dureri de spate.
  6. In ciuda reputatiei de buruieni, urzicile contin cantitati mari de vitamina C, vitaminele K,B2, B6, beta catoren (chiar mai mult decat morcovii!), clorofila, glicozide, taninuri, proteine si saruri minerale (fier, calciu, siliciu, magneziu). Urzicile intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc starea de spirit, ajuta digestia si pancreasul si sustin un metabolism normal, echilibrat, asa ca ar trebui sa va reconsiderati parerea cu privire la ele!
  7. Varza tanara contine in concentratii mari vitamine si minerale (vitamina C, H, PP, B3, B2, B1, E si caroten, grupul D de provitamine, proteine vegetale, calciu, potasiu, fosfor) Pe deasupra, are vitamina C mai mult decat mandarinele si lamaile, la care se adauga acidul tartronic, cu rol in a incetini acumularea depozitelor de grasime. Printre alte efecte benefice se numara stimularea circulatiei sangvine si a glandei tiroide, imbunatatirea activitatii intestinale datorita continutului bogat in fibre si eliminarea colesterolului.
  8. Sparanghelul contine o cantitate mare de proteine, fibre, vitaminele A, B, C, T, K, cupru, mangan, fibre alimentare, magneziu, caroten, cumarina, tiamina si acid folic. Iar asta nu e nici macar toata lista! Datorita compozitie sale, sparanghelul ne incarca cu energie, ne imbunatateste starea de spirit, are efecte benefice asupra inimii si vaselor de sange, regland coagularea acestuia. De asemenea, carotenul din compozitie previne cancerul.
  9. Cartofii noi contin antioxidanti puternici cu rol de a pastra tineretea si frumusetea pielii.
  10. Salata verde contine multe vitamine, dintre care cele esentiale sunt vitamina A, B1, B2, B5, B9, C, E, H, PP. Are, de asemenea, sodiu, magneziu, calciu, fosfor si alte microelemente, pe langa oligoelemente – fier, iod, cupru, zinc, crom. Salata verde este bogata in acid folic, care ajuta la mentinerea functiilor mentale, fiind prin urmare recomandata in special copiilor mici si persoanelor in varsta. Sucul de salata verde este utilizat pentru tratamentul ulcerului gastric, al gastritei si ulcerului duodenal. Contine lactucin si alte oligoelemente, care au un efect sedativ.

(Articol redactat de Ana)

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:
Share:

3 Comments

  1. adriana
    01/07/2014 / 14:18

    Buna ziua!din ce data se pot face programari la cabinetul dvs?in care zile ale saptamanii?

  2. Dana Sota
    03/07/2014 / 09:04

    Buna Adriana, marti pe 8 iulie am ultima zi de consultatii din aceasta vara. Ne auzim la telefon daca doresti, multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *