Cat de periculoase sunt produsele de… protectie solara?


Iti place? Click aici sa ii dai share!


thumbs_88660-sun_main_newbeauty.png.660x0_q80_crop-scale_upscale

 

Chiar daca sunteti comparatori informati, exista unele ingrediente pentru care ne-ar trebui o diploma de specialitate ca sa le intelegem pe deplin functia. Daca cititi, de exemplu, ingredientele de pe majoritatea produselor pe care le aveti in baie, e posibil sa va dati seama ca unele dintre ele va sunt total necunoscute.

Specialistii New Beauty sustin ca este foarte important sa stim ce anume au in compozitie produsele pe care le folosim, ce substante sunt absorbite de organismul nostru si sa  cunoastem, bineinteles, efectele lor benefice sau daunatoare asupra sanatatii. Ingredienti activi sau nu, exista sanse ca elementele care se regasesc in cosmeticele atat de dragi noua sa aiba efecte negative asupra noastra.

Chiar de la acest argument au pornit si vocile care cer reglementarea stricta a substantelor folosite in produsele de ingrijire personala.

In momentul de fata se incearca interzicerea unui element cu potential cancerigen utilizat in produsele cosmetice – mai exact, se doreste interdictia dioxidului de titan anatas in produsele de protectie solara. Acest lucru vine dupa ce, in urma unor studii recente, s-a aflat ca mai multe creme destul de cunoscute aflate in comert, la fel ca si alte produse cosmetice, contin o forma periculoasa din aceasta substanta.

Mai multe cercetari au dovedit ca dioxidul de titan sub forma de anatas poate favoriza formarea de radicali liberi atunci cand este folosit in cremele de protectie solara si este expus unor factori precum razele ultraviolete si apa. Ingrijorator este faptul ca radicalii liberi pot provoca aparitia cancerului de piele. Astfel, produsele care ar trebui sa ne protejeze de soarele puternic al verii, de deshidratarea pielii si de imbatranirea prematura, s-ar putea dovedi a fi toxice pentru sanatatea noastra.

In orice caz, exista si alte dovezi contradictorii, care arata ca putem avea motive de ingrijorare numai atunci cand dioxidul de titan este prezent in mancare, dar nu si in cosmetice.

Dar daca totusi v-am pus pe ganduri cu articolul acesta, puteti gasi aici o lista cu produse de protectie solara care nu contin chimicale in compozitie. http://www.ewg.org/2013sunscreen/

unscreen/

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. Angela
    31/07/2013 / 21:34

    Super articol Dana!

    L-am citit cu interes. In orice caz nu cred ca exista o protectie solara optima, cea mai buna protectie e limitarea expunerii la soare indelungate,din punctual meu de vedere. Dar cum tenul auriu este la moda….e greu sa nu stai la plaja vara.
    Sper sa mai revii si cu alte articole de genul acesta.

  2. M
    04/08/2013 / 22:47

    nu merge linkul, mai bine puneai lista produselor la tine pe blog 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *