Blocarea libidoului – unul din efectele pandemiei


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Nu stiu cum ai trait tu aceasta perioada si daca ai simtit ca ceva nu e tocmai ce trebuie cand vine vorba despre cuplu si sex, dar psihologii si psihiatri cu care am vorbit mi-au confirmat ca este o realitate. Pot spune ca si eu am trait lucruri asemanatoare, si nu e vorba ca nu-ti mai iubesti partenerul, ci pur si simplu despre diminuarea atractiei fizice.

Specialistii spun ca daca libidoul a devenit la fel de inexistent ca intalnirile si petrecerile cu prietenii, sa nu iti faci neaparat griji. Majoritatea dintre noi a observat o scadere a interesului pentru sex. 

“Sa nu fii interesat de sex in timpul unei crize globale este perfect normal,” spun in cor sociologii si pshihologii.

Principalul vinovat: stresul si anxietatea

Traim vremuri extreme si deosebit de stresante! Iar stresul chiar poate sa distruga libidoul, de aceea exista chiar si aplicatii pentru femeile cu dorinta sexuala redusa. Poti vedea aici una din ele.

Mai mult, stresul pandemic este unul nou, iar pentru multi, este un stres financiar, care tine de supravietuire.

Stresul supravietuirii trimite semnale catre organism care intra in starea de lupta sau fugi, asa ca singurul lucru care conteaza este supravietuirea, nu placerea sexuala si nici procrearea. A avea un copil in timp de pandemie este pentru multi (atat barbati cat si femei) un complet turn off.

Sunt multe motive din cauza carora Covid ti-a afectat viata sexuala! Iata cateva:

Tu si partenerul petreceti mult mai mult timp impreuna

De la scurtele intalniri de dimineata inainte de serviciu, dupa cina si in weekend, multi dintre noi am trecut la petrecerea timpului impreuna 24/7.

Astfel, se pierde entuziasmul de a ne revedea la sfarsitul zilei„ si in plus, acum sunt multe momente si pretexte de a ne incurca reciproc.

Iar daca tu si partenerul aveti copii, orice dezechilibru sau neintelegere legate de cresterea copilului sau de casa pot fi agravate acum, deoarece va petreceti mult timp amandoi acasa. Asa ca, la finalul zilei, este putin probabil sa vrei sa te relaxezi cu partenerul, mai ales daca esti suparata sau nervoasa.

Obiceiurile alimentare sau de viata s-au schimbat

Sali de sport, studiouri de fitness si restaurante inchise, distantarea fizica. Rutina de exercitii fizice, obiceiurile alimentare si stilul de viata in general au avut de suferit.

De fiecare data cand ne modificam obiceiurile alimentare, programul de miscare sau de somn, efectele se vor resimti in corp si din punct de vedere hormonal. Iar cand balanta hormonala se schimba, si libidoul se poate schimba.

Bei sau fumezi mai mult

Alcoolul si tigarile nu sunt de mare ajutor. Daca consumi mai mult alcool sau alte substante, este recomandat sa apelezi la un terapeut sau la un grup de asistenta online. Si nu doar pentru ca un consum mare de alcool este legat de disfunctia sexuala, ci si pentru ca pot sa apara alte probleme de sanatate grave, cum ar fi cancerul, hipertensiunea arteriala si bolile de inima.

Accesul la medici

Limitarea accesului la mijloacele de protectie contraceptive, dar si la medici si la serviciile medicale in general, sunt probleme foarte reale. Iar aceste motive pot sa faca sexul o optiune de petrecere a timpului mai putin atragatoare.

Prea putin sex

Datorita hormonilor, cu cat faci mai des sex, cu atat dorinta sexuala este mai mare. Daca, sa spunem, iti oferi singura placere mai putina din cauza stresului sau anxietatii, sau tu si partenerul faceti mai putin sex, cheful de sex va fi si mai redus.

Nu este permanent

Potrivit medicilor si psihologilor, libidoul tau nu a disparut pentru totdeauna. Este posibil ca libidoul sa fie primul obstacol pe care sa-l intampini in pandemie, dar probabil va fi si unul dintre primele lucruri care vor reveni la normal dupa pandemie.

Cum te simti in legatura cu asta determina urmatoarea ta miscare

Daca nu-ti pasa ca libidoul tau a fost scazut, continua sa faci ceea ce trebuie sa faci pentru a trece prin aceste vremuri dificile. Dar daca absenta libidoului te deranjeaza, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-l creste.

Fara sex, dar cu intimitate

Vestea buna este ca sexul si intimitatea nu sunt sinonime. Daca tu si partenerul nu faceti sex, tot va puteti bucura de intimitate! Cateva sfaturi pentru a descoperi intimitatea in doi.

  • Vorbiti despre cum a fost ziua

Uneori este atat de simplu. Poate fi foarte usor sa uiti sa vorbesti cu partenerul cand iti petreci tot timpul cu el, in aceeasi casa. Uneori, simplul fapt ca il intrebi pe partenerul tau cum i-a fost ziua  – ca si cum ar fi iesit din casa pentru a merge la munca si apoi s-ar fi intors la sfarsitul zilei – este deschiderea de care are nevoie persoana respectiva pentru a impartasi detalii intime despre cum va simtiti.

  • Cititi o carte sau vizionati impreuna un film, apoi vorbiti despre ea/el

Ai auzit de intimitatea intelectuala? Aceasta implica cunoasterea modului in care functioneaza mintea altei persoane si impartasirea acelorasi idei. Daca tu si partenerul va propuneti sa urmariti un documentar si sa discutati impreuna, asta v-ar putea apropia. Planificarea constienta a acestor activitati poate asigura petrecerea unui timp de calitate impreuna.

  • Fiti afectuosi unul cu celalalt

Sexul nu este singurul mod de a obtine intimitatea fizica. Contactul piele pe piele te poate ajuta sa iti reglezi sistemul nervos si sa te simti mai sigur si mai linistit…Chiar daca nu este o atingere sexuala. Aceste tipuri de atingeri pot include:

– masaje pentru picioare sau al spatelui;

– mangaieri;

– imbratisari;

– tinerea de mana;

– dans

Daca tu nu ai chef, dar parteneul tau, da

In mijlocul unei pandemii sau nu, se intampla si sa nu va sincronizati. Scopul nu este niciodata ca partenerul cu libido scazut sa se potriveasca cu partenerul cu libido ridicat sau invers. Mai degraba, scopul este sa comunici, sa faci compromisuri si sa vrei. Este important sa:

  • Vorbesti despre asta Primul pas este sa-l anunti (cu amabilitate) pe partenerul tau ca nu te intereseaza sexul in acest moment. Ii poti spune ceva de genul: „Imi place sa fac sex cu tine, dar coronavirusul a devenit mai bun decat libidoul meu.” 🙂
  • Da-i partenerului tau „permisiunea” sa se masturbeze .. Sau, mai bine, incurajeaza-l sa se descarce. Nu este corect pentru partenerul tau sa te astepti ca isi va opri nevoile doar pentru ca tu nu ai chef. In plus, toti ar trebui sa mentinem vieti sexuale active si solo, spun specialistii.
  • Fii receptiva Exista doua tipuri de dorinte: spontane si receptive. Dorinta spontana este exact asa cum pare, spontana, apare instantaneu. Daca partenerul tau are chef si tu nu, in loc sa il refuzi, poti incerca sa intri in dispozitie. Poti folosi stimuli vizuali sau sa-i ceri partenerului sa-ti sarute corpul sau orice stii ca te starneste… firesc si fara inhibitii.

Alternative – cand nu locuiti impreuna

Daca propunerea e de sex la telefon sau video sex si nu ai chef, nu inseamna ca nu poti avea o altfel de intalnire video. Facand lucruri impreuna prin video este o modalitate excelenta de a cultiva intimitatea.Iata cateva idei de intalniri fara sex, pe telefon, pe care le-ai putea incerca:

• Incearca sa faceti impreuna o reteta pe FaceTime.

• Incearca Netflix si chat folosind extensia Netflix Party.

• Comandati cina de la acelasi restaurant.

Daca esti singura

Nu iti face griji, exista o multime de moduri de a te conecta cu tine.

  • Relaxarea Deoarece stresul coronavirusului este probabil ceea ce iti zdrobeste libidoul, orice ritual de relaxare ar trebui sa te ajute sa il cresti.Nu mai urmari stirile, fa yoga, o baie cu saruri si arome, vorbeste cu prietenii sau citeste o carte.
  • Masturbarea „de intretinere” Chiar daca libidoul tau nu creste dupa ce te-ai masturbat, daca ai orgasm, vei obtine beneficiile acestei eliberari de stres.
  • Fii activa Nu ai nevoie de ajutorul altei persoane pentru a avea dorinta.

Literatura erotica, filmele erotice sunt lucrurile pe care ati putea incerca.

In mijlocul pandemiei Covid 19 si in conditiile distantarii fizice, unii oameni vor descoperi ca le creste libidoul, altii il vor vedea disparand complet. Ambele sunt raspunsuri normale si sanatoase, un raspuns la stres si la dificultatile vietii.

Pe mine, care pe langa pandemie si toate cele, m-au afectat si simptomele menopauzei – cand oricum exista dezechilibre hormonale iar libidoul este mai scazut, m-au ajutat multe din cele de mai sus dar si suplimentele Libifeme.

Despre Libifeme am mai scris aici dar iti reamintesc cateva beneficii:

  • creste lubrifierea fiziologica a vaginului
  • creste sensibilitatea in zona genitala si senzatia de placere
  • mentine elasticitatea tesutului vulvovaginal
  • imbunatateste lubrifierea mucoaselor si pielii (reduce uscaciunea mucoasei vaginale, a pielii si a gurii)
  • protejeaza impotriva imbatranirii celulare
  • asigura o senzatie de naturalete si prospetime

Mod de administrare

Se ia cate o tableta pe zi, dimineata, timp de 3 luni.

Acest supliment alimentar natural este conceput pentru femeile care se confrunta cu lipsa sau diminuarea placerii in timpul actului sexual, din cauza lubrifierii reduse. Acest lucru se intampla in mod inevitabil, dupa varsta de 40-45 de ani si se gaseste in doua variante: Libifeme pentru femeile de vasrta ferila si Libifeme Meno 50+ pentru femeile aflate la menopauza.

Tabletele Libifeme imbunatatesc fluxul sanguin si sensibilitatea in zona genitala si creeaza astfel senzatia de excitare si placere.

M-as bucura sa stiu tu prin ce stadii ai trecut si cum ai rezolvat aceste probleme?

Hugs, si nu uita citatul meu preferat:

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *