Povestea tenului acneic (1)


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Acum ceva vreme scriam despre Cabinet 7, locul in care se “petrec” tot felul de terapii de detox, anti-age, acupunctura cu laser sau nutritie ortomoleculara.

Dr. Denisa Bogdan, specialist Medicina Alternativa si Complementara, a acceptat sa ne scrie despre experientele si cazurile concrete pe care le trataeza la clinica.

Astazi, prima parte a povestii despre tenul acneic:

” Cine are tenul gras sau mixt stie ca nu e foarte usor s-o scoti la capat cu el. Trebuie sa-l hidratezi fara sa-l ingrasi, sa-l cureti fara sa-l usuci excesiv ca sa nu produca si mai mult sebum, sa-l machiezi fara sa-l incarci, sa scapi de luciul pe care il capata pe parcursul zilei. Consolare: macar faci riduri mai greu decat altii. Daca la 20 de ani singura grija este sa-l usuci cat poti ca sa scapi de cosuri, la 30 te intereseaza mai mult partea de hidratare si aplicarea de antioxidanti cu efect de prevenire a ridurilor.

Poveste adevarata

T. Maria, 33 de ani, este o clienta care s-a luptat cu acneea aproape intreaga viata. A mers multi ani la dermatolog si a incercat de toate, de la antibiotice orale la creme preparate dupa reteta si chiar peeling chimic medical. A folosit atatea produse pe piele incat avea pete rosii, scuame si zone uscate, dar, dedesubt, se aflau in continuare descurajatoarele cosuri chistice imense, cu capete albe de puroi. Extrem de frustrata nu intelegea cum era posibil ca toate remediile medicale si toate produsele dermatologice incercate sa nu aiba nici un rezultat.

In loc sa ma ocup imediat de manifestarea exterioara a acneei, am cautat cauzele in alimentatie, analize hormonale, exudat nazo – faringian, teste de intoleranta alimentara. Maria manca foarte multe produse lactate, gluten, soia si alte alimente care astupa porii. Le-am eliminat pe toate si am alcatuit un plan care sa contina alimente cu rol de curatare si detoxifiere, cu multe enzime si fibre care sa disloce sedimentele interne depuse de-a lungul vietii.

Chiar daca exista remedii naturale pentru acnee, este mult mai usor sa o previi  decat sa o tratezi.  Din acest motiv e bine sa stim ce factori influenteaza aparitia acneei pentru a incerca sa luptam impotriva lor.

Pielea este un organ deosebit de important, iar printre functiile sale este si aceea de eliminare a toxinelor prin transpiratie. Explicatia clasica pentru acnee, care spune ca aceasta este provocata de bacterii, este incompleta. De multe ori acneea este provocata de elementele nocive pe care organismul incearca sa le elimine prin piele.

Poate o sa te surprinda, dar cauza numarul 1 pentru acnee este laptele de vaca. Acneea poate aparea ca o reactie alergica la produsele lactate, iar continutul de grasime din acestea nu face decat sa agraveze afectiunea. Lactatele „moderne” si celelalte produse de origine animala contin adesea hormoni si steroizi care pot dauna echilibrului hormonal natural al organismului. Cel mai bine este sa consumi produse lactate acrite, cum ar fi iaurturile putin grase. De asemenea, trebuie evitate produsele cu un continut ridicat de zahar deoarece acesta impiedica functia imunitara a organismului. In plus, biopsiile efectuate asupra persoanelor care sufera de acnee au demonstrat faptul ca toleranta tesuturilor la glucoza in cazul lor este grav afectata. Pe langa produsele lactate, alte alimente care cauzeaza acnee sunt: junk food, alimente rafinate (faina alba, zahar alb si alte zaharuri rafinate), carne prelucrata, grasimi nesaturate, margarina si alte produse alimentare care contin substante chimice si hormoni. Daca suferi de acnee sau vrei sa previi aparitia ei, e bine sa ocolesti  fast food-urile si sa acorzi mai multa atentie alimentatiei in general.

O arma foarte puternica a fost OZONOTERAPIA, despre care voi vorbi pe larg in alt articol. In ceea ce priveste tratamentul acneei, ozonul are efect bactericid aplicat local prin injectii subcutanate la periferia leziunilor  (5 – 10 sedinte) si efecte de imunostimulare prin procedura de Autohemoterapie minora (5 sedinte).

Intrucat Maria avea un regim de viata si un regim alimentar dezordonat, am recurs si la aplicatii sistemice de ozon prin autohemoterapie majora combinata cu insuflatii rectale cu ozon, cu efect de curatare si purificare a sangelui si a intregului organism.

Deoarece in aparitia acneei sunt incriminate si anumite carente micronutritionale ce participa la geneza anumitor anomalii ale metabolismului grasimilor din piele, este deosebit de util ca in oricare tratament al acneei sa se administreze pentru cel putin doua luni preparate ORTOMOLECULARE. Astfel Maria a beneficiat timp de 14 zile de o schema personalizata de suplimente ortomoleculare, urmata de o pauza de 30 zile dupa care a repetat cura pentru inca 14 zile.

In paralel cu acest tratament am inceput si sedintele de terapie faciala cu OCTOLINE si gama proprie de masti, seruri si creme organice. OCTOLINE este cel mai nou si mai versatil aparat multifunctional de tratamente dermato-cosmetice – ultrasunete pentru fata si ochi (rejuvenarea pielii), spatula cu ultrasunete  (masaj, lifting ?i curatarea pielii), iontoforeza (absorbtia marita a substantelor active in piele), ionto roller ?i ionto lifting, oxygen spray (anti-oxidant) ?i oxygen jet peeling (peeling cu oxygen in profunzime neinvaziv). “

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

3 Comments

  1. Elena
    17/04/2013 / 10:34

    Buna Dana , imi este dor de tine, iti transmit salutari si multa ,multa sanatate! Elena din Tgv!

  2. Dana Sota
    17/04/2013 / 10:36

    Te pup si eu Elena, sper ca esti bine 🙂 !

  3. 24/04/2013 / 20:41

    Un articol foarte util ?i educativ.
    ?i eu am un ten gras ?i mai am din când în când probleme cu acneea.
    A?tept ?i partea a doua a articolului 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *