Iti place? Click aici sa ii dai share!
Multe dintre voi au fost interesate de dermatita atopica, iar dl.dr.Pop promisese sa revina asupra subiectului. Iata ca astazi dansul detaliaza aceasta tema si evident, asteapta intrebarile voastre.
” Cand vorbim despre dermatita atopica in general, vorbim despre o boala de piele inflamatorie, cronica sau cronic recidivanta, caracterizata prin prurit (mancarimi), adesea insotita de alte suferinte ale sindromului atopic, precum rinita alergica, rinoconjunctivita sau astmul alergic. Manifestarile si amploarea acestei boli difera in functie de varsta pacientului.
Dermatita atopica a sugarului, cu manifestari care incep de regula din luna a 3-a, debuteaza cu eriteme (roseata), papule sau vezicule, in general pe obraji si pe scalp. Acestea sunt foarte pruriginoase si se transforma rapid in in modificari crustoase. Deoarece aceste modificari se produc adesea in perioada in care se diversifica hrana si se introduce laptele de vaca, s-a presupus ca laptele de vaca genereaza o manifestare alergica cutanata, si aceste cruste au fost denumite ”crusta lactea”; dar si pentru ca uneori au un aspect de lapte ars sau care a dat in foc. Manifestarile pot afecta treptat si fara nici o predilectie, fata, trunchiul si extremitatile. De multe ori ramane mai putin afecata ”zona scutecelor”. In perioada in care bebelusii incep sa mearga de-a busilea, pot aparea eczeme si in zona genuchilor iar mancarimile sunt extrem de dernajante. Pericolul mare in aceasta perioada este dat de posibile infectii secundare (impetiginizare). Manifestarile pot persista sau pot avea un caracter recidivant pana in jurul varstei de 2 ani cand isi pierd forma exudativa si in 50% din cazuri apare o remisiune completa.
Diagnosticul nu pune de regula probleme dar trebuie diferentiata dermatita atopica de o dermatita seboreica a noului nascut sau dermatita de contact. In circa 80% din cazuri este insa vorba despre dermatita atopica, dermatita seboreica apare in aceasta perioada mai ales in zonele intertriginoase, insotita uneori de o infectie cu candida. Anamneza este foarte importanta intrucat, daca unul sau ambii parinti sufera de o boala de tip ”alergic” probabilitatea ca nou nascutul sa dezvolte o astfel de suferinta este de peste 60% “
Maine voi reveni cu restul materialului.
Articole interesante:
- 5 modificari majore ale pielii in timpul sarcinii si solutiile lor
- Menopauza, subiectul tabu pe care nu trebuie sa il eviti
- 18 alimente care ajuta la reducerea stresului
Iti place? Click aici sa ii dai share!
Buna si felicitari pentru site!
Fata mea a avut o dermatita la varsta de trei luni, s-a manifestat pe toata fata si a trecut de la sine. Aceasta poate fi cauzata si de un hormon din laptele matern. A mai avut o iritatie la gat, am fost la dermatolog si dupa ce i-am dat cu cremele prescrise( una din ele cu sange de vitel)era carne vie in locul respectiv. Totul a trecut in mod miraculos dupa ce am folosit apa termala vichy.
Si ca sa nu devina un site de mamici si bebelusi am o intrebare. Putem suprapune creme si seruri pe ten de la diferite brand-uri? Am citit mai demult intr-o revista ca sunt substante care nu sunt compatibile. Nu tin minte exact…parca nu era bine sa folosesti creme cu retinol in combinatie cu creme cu creme cu vit. c…sau asa ceva.Ce parere ai?
Mentionez ca am 30 de ani sunt o obsedata de creme si tratamente, nu sunt fidela unui singur brand, sund de acord ca pielea trebuie tratata divesificat, totusi poate gresesc undeva.
Multumesc mult
off dermatita asta…
si noi am avut probleme cu cel mic cu o dermatita seboreica incepand cu 1 luna jumatate. a durat cam 2 luni si a scapat. avea pliurile de la gat, manute, picioruse rosii; pe cap, sprancene si in spatele urechilor ii aparusera niste bubite care ulterior s-au transformat in cruste.
avem amintiri de la botez cu bubitele in zona capsorului. important e ca a trecut si ca acum este bine. a fost o perioada care nu credeam ca o sa mai treaca
Buna Lucia, este corect, nu toate prod sunt compatibile, de aceea cand mergi la un mag de cosmetice ti se recomnda prod de la acelasi brand. Cine stie insa sa citeasca eticheta si sa inteleaga ce face fiecare ingredient si substanta activa in parte, cum pot ele interactiona si ce efecte pot avea, evident ca isi poate face singur un ritual propriu, cu prod de la diferite branduri.
Imi poti spune in linii mari cam care ar fi cele mai periculoase combinatii…as vrea sa ma informez mai mult pe tema asta.
Multumesc mult pt raspuns!
Buna Lucia, ar trebui evitate prod exfoliante, date unele peste altele sau dim si seara (de ex. retinoizi-vit A cu AHA sau BHA- acizi de fructe, salicilic, glicolic, etc), prod care agreseaza/usuca tenul excesiv (tonic cu alcool, crema pt ten gras/acneic)
eu din pacate nu am bebe dar vreau sa te felicit pt subiect esti fantastica pupici sapt viitoate sunt acasa si ne vom vedea la un ceai
Pup Gabry, da semne cand ajungi, abia astept !
Multumesc Eugenia, iti voi scrie cu siguranata. Mai importati si alte branduri?
Buna ziua! V-am vazut intr-o emisiune unde prezentati produse pentru ten in functie de varsta. Felicitari!
As dori sa imi spuneti pentru 32-33 ani ce crema recomandati din cele de pe site- ul skinmagia pentru un ten normal, fara probleme. Doresc o crema de zi si una de noapte , insa cand citesc recomandarile si detaliile despre crema nu vad recomandari in functie de varsta si tip ten.
Multumesc!
Eu ma indreptam spre:
SENSATIA – Crema de fata Amber Rose – 65 ml ca si crema de zi si
SENSATIA – Crema de fata pe baza de miere salbatica – 65 ml ca si crema de seara
Ce parere aveti sunt recomandate pentru +30 ani?
Buna Catalina, pe site poti vedea produsele in functie de tipul de ten sau in functie de recomandari (de zi, de noapte, anti-age, stralucire, etc). Mie imi place serul REN – SERUM “KEEP YOUNG AND BEAUTIFUL SH2C” care poate fi folosit dimineata si seara, urmat de o crema REN – CONCENTRAT HIDRATANT MAX MOISTURE atat pt zi cat si pt noapte.
Buna Catalina, da, sunt f ok