Provocarile demascarii si solutiile lor imediate


Iti place? Click aici sa ii dai share!


In sfarsit, masca nu mai este obligatorie, in cea mai mare parte a timpului si in tot mai multe spatii. Insa, sunt o multime de situatii in care, odata ce ai iesit din casa, esti ba cu masca, ba fara masca. Asa ca acum ne confruntam nu doar cu provocarile demascarii, ci si cu cele ale mascarii-demascarii. Asa ca m-am gandit sa scriu despre ce obstacole ai putea intalni si cum le poti rezolva.

Despre ce se intampla sub masca am mai scris si cu alta ocazie – https://www.danasota.com/acneea-de-sub-masca-de-protectie/ – asa ca nu voi insista foarte mult, doar voi puncta ce trebuie sa stii. In plus, daca pana acum provocarea era sa ajuti porii sa ramana curati iar pielea sa se repare, acum ai de rezolvat inca o problema: camuflarea. Si pentru ca ne place sa ne complicam (nu-i asa?), nici camuflarea nu mai este de ajuns. Vrem machiaj! Si vrem sa stim cum sa facem sa nu il transferam pe masca sau pe alte zone ale fetei. 

1. Punctele negre si (mask)acneea

Daca vorbim despre punctele negre – lipiciul acela neplacut din pori incarcat cu resturi de machiaj, praf si celule moarte, atunci nu ai alta solutie decat sa cureti pielea in profunzime. Sigur, si camuflarea e o solutie temporara, dar cam atat.

Cum scapi de punctele negre? Chiar daca le vezi foarte bine doar intr-o lumina puternica si sub o lupa nemiloasa, punctele negre trebuie eliminate pentru ca, in timp, se pot mari, devin inestetice si din ce in ce mai vizibile si se pot transforma in cosuri. Ce trebuie sa faci?

O curatare zilnica

Curatarea tenului, de doua ori pe zi, este obligatorie si daca ai aplicat machiaj, si daca nu l-ai aplicat. Desigur, daca tocmai ai iesit dintr-un antrenament, afara sau la sala, e obligatoriu sa iti mai cureti inca o data tenul. Fii atenta la solutiile de curatare a pielii. Cele mai delicate cu pielea sunt si cele mai indicate pentru uzul curent. Daca ai deja probleme cu pielea si folosesti un produs de curatare pe baza de acid salicilic, atunci alterneaza-l cu unul pentru ten sensibil. Folosirea in exces a produsului de curatare a tenului cu acid salicilic usuca excesiv pielea si o poate irita.

O exfoliere corecta

Chiar daca te tii cu sfintenie de programul zilnic de curatare a pielii, exfolierea este necesara. Ai nevoie de un scrub facial, un burete kojac, de un gadget pentru curatarea tenului, sau de acizi cu rol de exfoliere – din nou, ai un ghid de folosire a acizilor in articolul https://www.danasota.com/acizii-alpha-hydroxy-aha-tot-ce-trebuie-sa-stii/

Nu uita ca orice exfoliere trebuie urmata de o hidratare intensa!

Mastile speciale cu argila sau carbune pot fi, de asemenea, de ajutor in eliminarea punctelor negre!

O protectie eficienta

Soarele are asupra pielii efecte pe care nu le vezi imediat si ma refer, acum, la cele de imbatranire prematura. Pierderea fermitatii nu inseamna doar ten ridat, patat, ci si pori mai vizibili. Foloseste zilnic, produse de ingrijire cu factor de protectie solara.

2. Camuflarea 

Ii voi dedica un capitol special pentru ca, dupa ce am stat atat de multe ore in spatele mastilor si in spatele ecranelor, camuflarea trebuie sa acopere toate zonele rosii: de la cosuri la cearcane. Foloseste cu incredere tratamentele locale pentru cosuri si zone inflamate (pe baza de ulei arbore de ceai sau acid salicilic). Unele au inclusi pigmenti de neutralizare si camuflare. Daca nu, aplica ulterior un corector verde sau un concealer cu putere mare de acoperire. Pentru cearcane, nu uita ca un concealer bun nu este suficient. Foloseste o crema de ochi pe baza de cafeina pentru o privire odihnita si, oricat de des poti, aplica masti revigorante. 

 3. Machiajul rezistent la transfer

In acest moment avem doua optiuni: fie renuntam la machiaj, fie il facem sa reziste. Cele mai mari provocari sunt in privinta fondului de ten si a rujului, pentru ca acestea migreaza rapid pe masca. Dar, pentru ca vreau sa vorbesc si despre solutii, nu doar despre dificultati, iata ce am de spus despre machiaj.

4. Fixeaza crema hidratanta

Crema hidratanta este obligatorie indiferent ce tip de ten ai pentru ca, fara ea, pielea secreta mai mult sebum, machiajul aluneca si mai repede de pe piele. Odata ce ai oferit hrana si apa pielii, fixeaza crema hidratanta cu pudra translucida, intr-un strat subtire, fin, ca un voal de matase. Aceasta va mentine hidratarea in piele si va separa mai eficient crema de fondul de ten sau de primer.

5. Foloseste un Primer ultra-rezistent

Unul dintre sfaturile makeup artistilor pentru o fixare de lunga durata a machiajului este folosirea unui primer foarte rezistent. Pentru un machiaj obisnuit, de zi, chiar si in altenarea mastii, nu simt ca este un pas zilnic obligatoriu. Eu folosesc baza de machiaj pentru zona ochilor de la Bobbi Brown dar si cea pentru fata , de la acelasi brand, doar atunci cand am ceva de filmat, am un eveniment sau cand chiar tenul meu trebuie sa arate impecabil toata ziua. Daca te face sa te simti mai in siguranta, atunci poti apela si la acest truc.

6. Alege o fixare dubla

Acoperirea usoara nu prea mai functioneaza. Indiferent de tipul de masca folosit, fibrele vor atrage si misca pigmentii si pudra. De aceea, te ajuta mai mult un fond de ten de tipul long-lasting (eu folosesc de mult Estee Lauder Double Wear si este inca in topul preferintelor mele) dar si fixarea lui. Pentru fixare am cateva trucuri: aplica mai intai fondul de ten cu pensula, apoi preseaza cu un burete umed. La final, executa miscari de presare (nu frecare) cu pudra libera sau compacta (in functie de nivelul de acoperire dorit). Si, inca un backup, exista spray-uri pentru fixarea machiajului. Daca miscarile de mai sus nu te ajuta foarte mult, fixeaza machiajul la final cu un astfel de spray. Preferatul meu este Anastasia Beverly Hills .

Ce spun expertii? 

„Cele mai frecvente motive pentru care machiajul se transfera sau se sterge sunt uleiul din machiaj si umiditatea de sub masca. Respiratia calda determina transferul fondului de ten. Foloseste mai intai un primer bun. Apoi un fond de ten cu o formula sweat resistant care se usuca si se fixeaza pe piele fara a usca pielea si poate dura pana la 24 de ore”, explica Dominic Skinner, global senior artist MAC. 

7. Timp de asteptare

Daca ai revenit la machiajul aplicat in straturi, acum, mai mult ca oricand, trebuie sa astepti intre aplicari aproximativ 5 minute. Apoi pielea va fi gata pentru blush sau highlighter. 

8. Privirea, vedeta in continuare

Chiar daca ai buzele libere, accentul pe machiajul ochilor este varianta mai sigura. Nu e nevoie de tehnici speciale sau de culori spectaculoase. Un creion de pleoape sau un liner nu iti vor da prea multe batai de cap si nici nu va trebui sa faci multe retusuri. Daca nu ai facut-o deja pana acum, e un moment foarte bun si sa te imprietenesti cu un stilist de sprancene – fie ca vrei sa le dai cea mai buna forma, fie ca vrei sa le colorezi semipermanent, fie ca vrei o microdermopigmentare.

9. Buzele, in sfarsit

Dupa o asteptare atat de lunga, buzele pot avea, din nou, toate nuantele fericirii. Doar ca, daca stii ca iesi la o plimbare, atunci poti sa alegi orice ruj vrei. Daca nu, fie alegi un ruj transfer proof si long wear, fie te asiguri ca nu se transfera pe masca. 

Cum transformi un ruj obisnuit intr-unul rezistent la transfer? 

Daca ai un ruj preferat, nu e nevoie sa faci o schimbare radicala ci poti sa il transformi intr-unul rezistent la transfer. Ai nevoie de: un creion de buze in nuanta rujului pentru rezistenta si o baza uniforma, de un servetel pe care sa lasi excesul de ruj, o pudra libera cu care sa fixezi rujul dupa ce ai indepartat excesul.

Daca ii schimbi rezistenta cu aceste trucuri, cel mai probabil ii vei schimba textura, chiar daca nuanta va ramane cea dorita. Pentru a te putea bucura de texturi cremoase sau de gloss, fie reaplici rujul de fiecare data cand iti dai masca jos (urmand ca, atunci cand iti repui masca, sa tapotezi excesul pe un servetel uscat), fie folosesti un balsam de buze. Acesta va avea efect hidratant, va reimprospata culoarea si ii va oferi o textura cremoasa.

Hugs, si nu uita citatul meu preferat:

“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

2 Comments

  1. Marioara
    22/06/2021 / 23:47

    Buna. Dana,nu are leg?tura cu aceasta postare ce vreau sa te întreb, as vrea sa încerc serul de la Estee Lauder Advance, crezi ca ar fii potrivit pentru mine la vârsta de 31 de ani ? Sau s?-mi recomanzi te rog câteva seruri care sunt bune. Mul?umesc !

  2. Dana Sota
    28/06/2021 / 08:16

    Buna MArioara, da este minunat, il poti incerca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *