Iti place? Click aici sa ii dai share!
Sunt sigura ca multe dintre voi (ca si mine, de altfel), v-ati confruntat macar o data in viata cu un surplus de grasime pe abdomen, adica ati avut … burtica… ca sa fiu delicata in exprimare.
Poate fi un alint dragut atunci cand stai de vorba cu o viitoare mamica (asta daca esti sigura ca tolereaza acest diminutiv). In rest, excesul de grasime de pe abdomen nu flateaza si nu este sanatos. Stiu ca esti nerabdatoare sa afli cum sa scapi de el. Insa, ca sa ai rezultate, sa ai acel abdomen plat de care sa fii mandra, mai intai trebuie sa iti cunosti dusmanul.
Ce trebuie sa stii in primul rand despre excesul de grasime de pe abdomen? Ca este periculos!
Nu o spun eu, o afirma medicii si cercetatorii. In urma studiilor facute, grasimea de pe abdomen este corelata cu afectiuni importante precum: diabetul de tip 2, boli de inima, astm, cancer la san, cancer de colon, Alzheimer si alte forme de dementa.
Obezitatea abdominala
Desigur, poate fi o mica obsesie nejustificata sau o iluzie creata de proportiile corpului (imi spunea o prietena ca sanii mici vor avea mereu dezavantajul de a scoate in evidenta chiar si bobul de mazare mancat la pranz). Asadar, e cazul sa cauti solutii pentru a scapa de excesul de grasime de pe abdomen daca ai peste 88 de centimetri in talie sau daca observi ca ai luat in greutate in ultima vreme.
7 solutii pentru a scapa de burta
Acestea fiind lamurite, iti voi povesti despre metode de diminuare a stratului adipos prin metode noninvazive sau minim invazinve, despre solutiile sub anestezie, dar si despre cele de zi cu zi, care te ajuta sa scapi de burta.
Exista multe reclame care promit ca scapi de grasimea de pe burta, ca prin magie, folosind un singur produs (supliment alimentar, ceaiuri sau aparate de fitness). Nu e chiar asa de simplu! Faptul ca mesajul este atractiv si promisiunea suna bine, nu rezolva situatia.
Solutii de zi cu zi
Sa devii mai constienta de corpul tau, de alegerile pe care le faci pentru tine, pentru sanatatea si viitorul tau este o sarcina dificila pentru ca acest fapt cere vointa si consecventa. Dar si abdomenul plat suna foarte tentant, nu-i asa? Ce solutii ai?
1. Fara zahar
Alimentele si bauturile indulcite cu zahar sunt, in general, nocive pentru metabolismul tau (si pentru pielea ta – ii reduc elasticitatea). In cantitate mare, duc si la cresterea in greutate, dar si la formarea de depozite adipoase pe ficat si la nivelul abdomenului. Ce poti sa faci este sa scoti din dieta ta sucurile si dulciurile, in special. Dar fii atenta la toate etichetele, chiar si la cele pe care este scris: gustare sanatoasa. In schimb, alege sa consumi un fruct, ca gustare.
2. Mai putini carbohidrati
Dietele care reduc semnificativ carbohidratii au rezultate bune in scaderea in greutate si, deci, in reducerea depozitelor de grasime, si nici nu impun un numar de calorii. Tot ce trebuie sa faci este sa excluzi aproape in totalitate carbohidratii (paine alba, paste, produse de patiserie).
Un alt beneficiu este ca vei observa rapid si reducerea apei din tesuturi (aspectul de coaja de portocala va fi vizibil redus in doar cateva zile).
3. Mai multe proteine
Cred in puterea echilibrului: plus si minus. Scazi carbohidratii, dar completezi cu proteine. Se pare ca acest macronutrient este esential in reducerea depozitelor de grasime. In primul rand pentru ca scade poftele cu 60%. Nu e o gluma! Ce incluzi in alimentatie? Oua, peste, legume, nuci. Daca esti vefgetariana sau vrei sa devii, cauta proteinele din spirulina, drojdie inactiva, seminte de canepa, tofu, migdale, caju, linte, fasole, quinoa.
4. Mai multe fibre
Legumele, salatele, fructele, cerealele integrale sunt surse excelente de fibre. Integreaza-le in regimul zilnic. Chiar daca nu iti plac foarte mult, dupa ce va deveni rutina iti va fi mult mai usor. De multe ori legumele, mai ales cele crude, creeaza o stare de balonare, dar dupa digestie, stomacul isi revine.
5. Exercitii fizice
De multe ori am auzit femei care se apuca de facut exercitii abdominale pentru a rezolva problema burtii. Lucrurile nu stau chiar asa. S-au facut inclusiv studii pentru a demonstra ineficienta unui singur exercitiu asupra unei singure zone. In schimb, exercitii de tip aerobic (mers, alergat, inot) reduc depozitele de grasime din tot corpul, dar in special din zona abdominala. Ce mai poti alege pentru scaderea in greutate? Exercitii cu greutati si cardio. Despre exercitiile pe care le poti face dupa 40 de ani am scris, nu demult, chiar aici, pe blog.
Orice schimbare in bine trebuie sa iti dea curaj si sa te faca sa te simti mai confortabil in pielea ta. Fa pasi mici, ai rabdare, cauta echilibrul si nu uita ca sanatatea este cea mai importanta!
Solutii noninvazive/minim invazive
Specialistii Cronos Med in nutritie, sanatate si frumusete ne pun la dispozitie o gama variata de solutii care, combinate si alese special pentru profilul fiecaruia, vor da rezultate vizibile: criolipoliza, terapia Ultraformer III, endermologia LPG Alliance, mezoterapia corporala si radiofrecventa cu microace pentru imbunatatirea aspectului pielii.
- Criolipoliza Este o tehnica de remodelare corporala care se bazeaza pe o tehnologie de inghetare a grasimii ?i pe proprietatea corpului de a o elimina prin transpiratie sau alte procese ale sistemului limfatic, fara ca tesuturile din jurul zonei tratate sa fie afectate. Efectele acestei proceduri se observa in doar cateva saptamani dupa efectuarea ei, avantajele criolipolizei fiind urmatoarele:
- Scapi de kilogramele in plus rapid si fara mult efort;
- Diferenta dintre procedeul de slabire si criolipoliza este acela ca atunci cand slabim, celulele adipoase se micsoreaza, numarul lor ramanand acelasi. Prin sedintele de criolipoliza, celule adipoase se rarefiaza, ceea ce face ca rezultatele obtinute in urma acestui tratament sa fie permanente;
- Nu necesita incizii si anestezie, precum liposuctia;
- Efectele se mentin mult timp dupa tratament;
- Spre deosebire de sedintele clasice de liposuctie, aceasta procedura nu necesita timp de recuperare;
- Ai posibilitatea de a elimina rapid depunerile persistente de grasime, acele depozite ramase in urma unor diete sau activitati fizice intense.
2. Mezoterapia presupune introducerea in tegument, la nivel mezodermal, prin intermediul microinjectiilor, a unei combinatii de substante (aminoacizi, enzime, vitamine, minerale, oligoelemente, etc), si e o tehnica veche de 50 de ani, timp in care a fost perfectionata. Are ca scop rejuvenareapielii, reducerea laxitatii dar si eliminarea exceselor de grasime.
Este bine de stiut ca este o tehnica minim invaziva si nedureroasa si poate fi efectuata manual (cu ajutorul unei seringi cu un ac foarte fin) sau instrumental (utilizand dispozitive special concepute), anestezia locala nefiind neaparat necesara (poate fi efectuata si „pe viu”, in functie de gradul de toleranta la durere a fiecarui pacient). Aceste microinjectii livreaza substantele direct in mezoderm, accelerand circulatia si sistemele imune, limfatice.
3. LPG Alliance este o tehnica inovativa de stimulare a pielii, care are ca scop intensificarea activitatii celulare latente a tesutului. Metoda este 100% naturala, non-invaziva si nu implica riscuri pentru persoanele care urmeaza acest tratament.
Daca ti urmarit IG meu dar si Stoy-urile mele din ultimul an, ati vazut exact cum se realizeaza acesta procedura; eu am urmat 3 astfel pachete, 3 luni consecutive, a cate 1-2 sedinte pe saptamana, cu pauzele aferente.
Pentru succesul operatiunii, specialistii Cronos Med folosesc noul LPG®, un dispozitiv revolutionar, dotat cu o clapeta motorizata si o rola cu aspiratie secventiala, iar ambele combinate stimuleaza tesutul, zona pe care actioneaza, in cel mai eficient mod cu putinta.
Tehnologia LPG este conceputa pentru a profita la maximum de potentialul natural al pielii, pentru a stimula adipocitele (celulele de slabire), care faciliteaza eliberarea grasimii intr-un mod 100% natural, non-invaziv si complet sigur pentru pielea ta.
Noul aparat LPG combina o serie de tehnologii revolutionare, respectiv rola motorizata, flapsul motorizat si aspiratia secventiala sincronizata, care mobilizeaza tesutul in toate dimensiunile, pentru a oferi un tratament eficient, dar si placut.
Inainte de inceperea procedurii, pacientul va trebui sa imbrace un costum special, confectionat din microfibra poliamidica, un material foarte fin, care permite pielii sa respire. Costumul, care se muleaza perfect pe corp, este important, intrucat usureaza miscarile rolelor si previne dilatarea vaselor de sange si aparitia vanatailor.
In timpul procedurii, terapeutul va efectua masajul endermologic pe intregul tesut, punand mai mare accent pe zonele cu risc marit de depozitare a celulitei, precum abdomen, fesieri sau coapse.
Tot in cadrul acestei proceduri, rolele motorizate ale aparatului vor plia si deplia succesiv pielea, redandu-i tonusul si fermitatea, iar primele rezultate pot fi observate dupa doar 3 sedinte.
Tratamentul cu LPG este unul personalizat si se stabileste in functie de nevoile fiecarui pacient in parte. De asemenea, trebuie mentionat ca modul in care organismul reactioneaza la tratament poate influenta intr-o foarte mare masura rezultatele.
Astfel, la anumite persoane, efectele tratamentului se vad inca de la primele sedinte, in timp ce la altele, rezultatele vor aparea la a patra sesiune. Totusi, este o certitudine faptul ca toate persoanele care urmeaza tratamentul cu LPG se vor bucura de beneficiile sale mai devreme sau mai tarziu.
De asemenea, daca este cazul si se simte nevoia, se poate opta si pentru o sesiune de lifting cu ultrasunete, realizata cu aparatul Ultraformer III, extrem de utila pentru redarea fermitatii zonelor localizate deasupra genunchilor si pe coapsele interne, dar si pe brate.
Solutii sub anestezie
1. Abdominoplastia este o interventie chirurgicala prin care este indepartat excesul de piele si de grasime de la nivelul abdomenului inferior. Este indicata pacientilor care au un exces de grasime si de piele care nu pot fi indepartate prin regim alimentar sau prin sport.
Exista riscuri, ca la orice interventie chirurgicala: sangerare, hematoame postoperator, infectii. Spitalizarea este de cel putin 5-7 zile, timp in care sunt administrate antibiotice, antiinflamatorii, analgezice si antitrombotice. Dupa externare, firele se scot la 14 zile si se recomanda purtarea unei burtiere timp de o luna postoperator. Dupa aproximativ o luna se pot relua exercitiile fizice moderate.
2. Lipoaspiratia este tot o optiune chirurgicala prin care sunt indepartate depozitele adipoase din zone mici: regiunea subombilicala, flancuri, solduri, coapse, fata interna a genunchilor. Lipoaspiratia poate fi recomandata pacientilor cu greutatea corporala apropiata de limitele normale pentru inaltimea si varsta lor, cu o buna stare de sanatate, cu depozite adipoase localizate. Pielea trebuie sa fie sanatoasa, cu o buna elasticitate, de aceea lipoaspiratia se adreseaza in special persoanelor tinere. Si aici sunt riscuri, ca in orice operatie, dar mai rar.Un alt beneficiu este ca vei observa rapid si reducerea apei din tesuturi (aspectul de coaja de portocala va fi vizibil redus in doar cateva zile).
Din experienta mea pot spune ca, din tot ceea ce am incercat de-a lungul timpului, functioneaza foarte bine, ca in toate domeniile de altfel, “eforturile” combinate: grija la dieta – adica hrana sanatoasa si cum imi place mie sa spun, de preferat “putin si bun” + miscare sub orice forma + LPG.
Ca de obicei, sfatul meu este echilibrul si moderatia in orice, si faptul ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi. Este bine sa ne obisnuim corpul sa functioneze la un anumit numar de koligrame, el are o memorie fantastica si daca se simte bine intr-o zona de greutate, atunci acolo va tinde mereu sa mearga perfect.
Kilogramele acumulate dupa 45 de ani se dau jos extrem de greu, asa ca grautatea cu care intri in premenopauza va decide cumva si evolutia pe mai departe. Si daca esteticul poate sa primeze sau nu la un moment dat in vietile noastre, sanatatea va fi mereu pe primul plan.
Hugs, si nu uita citatul meu preferat:
“Nature gives you the face you have at twenty; it is up to you to merit the face you have at fifty.” Coco Chanel
Photo credit: Cronos Med
Articole interesante:
- Cei 10 piloni ai unei relatii sanatoase
- Trending: 13 metode de remodelare a conturului fetei
- Solutii naturale impotriva manifestarilor neplacute din menopauza
Iti place? Click aici sa ii dai share!