Iti place? Click aici sa ii dai share!
Acest articol nu este scris de mine, evident, ci de prietena mea Alina, care incearca sa “navigheze” cat mai lin si gratios prin viata, zi de zi, avand doi copii mici, gospodarie si job.
As avea si eu multe povesti de cand eram mamica de copil mic, dar, desi multe lucruri au ramas valabile, vremurile s-au schimbat dramatic. Pote voi scrie intr-o zi! 🙂
Zilele (si mai ales noptile) in care tresaream la fiecare stranut al copilului au trecut pentru mine. Sigur ca imi lipsesc momentele de tandrete, manutele mici care imi inconjurau obrajii, dar, fiind mama la doar 23 de ani, acum chiar am timp pentru mine si ma pot bucura de momente frumoase, cand sunt inca tanara 🙂
Si, dupa cum iti povesteam in cartea Frumusetea se invata, dar si in postarile mele de aici, acum stiu sa fac multe pentru mine, pentru tot ce sunt eu, ca intreg, in timpul care imi apartine, in prezent.
Nu va inchipuiti ca meditez din zori si pana in seara sau ca singura mea preocupare este sa imi aranjez parul si sa ma machiez. Am o agenda plina si bine pusa la punct. Insa, stand de vorba recent cu Alina, mama a doi copii mici, cu un program full time mom + job, am realizat ca timpul ei e complet diferit de al meu si ca trucurile ei de beauty s-au adaptat minutelor pe care le pastreaza pentru ea.
Asa ca am rugat-o sa dea din casa, sa imi spuna care sunt solutiile ei. Le scriu mai jos si sper sa te ajute si pe tine. Si, de ce nu, poate imi impartasesti si mie ce te ajuta pe tine sa arati si sa te simti bine.
Crema de maini
In niciun sezon nu resimt mai mult senzatia de maini uscate ca in iarna. Cu pampersi de schimbat, spalat repetat de maini, nicio crema nu rezista. Nu are timp nici sa intre in piele, nici sa actioneze. Gomaj si pampering? No way! Atunci? O combinatie la care nu m-as fi gandit vreodata si care a venit facand si observand. Pielea uscata a mainilor are nevoie de exfoliere, asa ca solutia a fost: azi ne jucam cu malai (perfect, mai ales in sezonul in care nisipul este oricum inaccesibil copiilor si categoric muuult mai murdar). Dupa jumatate de ora sau minute de joaca: litere scrise cu degetele, ingropatul mainilor sub pulberea aurie – copiii mai mici se pare ca adora sa faca sa dispara degetele mamei – combinat sau nu cu apa, malaiul face un gomaj excelent doar asa, trecand mainile prin el, dar asta, cum spuneam, ceva mai multe minute. Daca a avut suficient timp atentia mamei, o vreme copilul gaseste altceva de facut de unul singur si atunci aplic o crema eficienta. Sincer, am testat multe creme de maini, unele excelente, dar am descoperit ca pielea se simte minunat daca aplic pe maini… o masca de fata intensiv hidratanta, de tipul leave in (daca nu am timp imediat dupa joaca, o aplic seara). Am o masca preferata cu extract de avocado. Diferenta este incredibila! Jur!
Manichiura
Ador lacul de unghii colorat aplicat impecabil pe unghii, dar, in afara de manichiura cu gel (pe care nu o vad ca pe o solutie pe termen lung, cel putin nu pentru mine), din nou, la mine nu rezista nimic mai mult de doua zile. Sau aproape nimic. Ce arata bine si ma face sa ma simt bine este lacul transparent, al carui luciu discret presupune un minim efort si la aplicare, si la intretinere. Daca adaug pe o unghie si un autocolant (mai ales atunci cand am si un pretext perfect cum e Craciunul), atunci pot sa imi arat oricui unghiile, fara jena, cam o saptamana.
Parul
Nu stiu daca am intalnit, pana acum, o femeie multumita de parul ei. Sper ca exista. Nu e cazul meu. Firele subtiri care accentueaza aspectul de par rar, nici drepte, nici ondulate, ci doar intoarse ici-colo la varfuri nu imi permit sa ies din casa happy (mai ales ca la doua zile se ingrasa). Ce ma ajuta enorm? Doua lucruri: sprayul cu apa de mare, aplicat la radacini inainte sa il usuc cu peria rotativa (cu cat tin firele mai departe de pielea capului, cu atat mai bine) si, in situatii de urgenta, samponul uscat (va spun, iti salveaza viata!). Pentru culoare, solutiile mele sunt: culoarea naturala a parului sau nuantatorul (trucul este ca aleg o nuanta cat mai apropiata de culoarea mea naturala, asa incat, daca nu am timp sa il aplic impecabil, nu va fi vizibil micul meu esec, dar, in final, obtin stralucire si un aspect fresh).
Tenul
La capitolul acesta sufar cel mai mult. Pentru exfoliere am un mic as in maneca: buretele konjac (curatarea tenului la prima ora inseamna folosirea acestui buretel, apoi clatirea cu apa la temperatura camerei). Aplicarea cremei de fata se intampla, de regula, in timp ce ii trezesc pe copii sau cand le pregatesc hainute, asa ca aleg texturi care sa intre foarte repede in piele. Mastile de fata ori ii sperie pe copii, ori ii atrag ca un magnet si vor neaparat sa puna mana pe ele, asa ca e un rasfat adesea lasat doar pe lista mea imaginara (cu exceptia celei pentru hidratare intensa care arata ca o crema de fata, doar ca are o textura ceva mai consistenta – sincer aceasta masca ajunge mai des pe mainile mele, decat pe ten, dar cel mai bun moment sa o aplic am observat ca e fix in timp ce copiii fac baie – prinsi in joaca lor, abia daca arunca o privire la ce face mama la oglinda).
Machiajul
Niciodata rujul rosu nu da gres! Nu e nevoie de o nuanta aprinsa. Dar, daca vrei sa vezi diferenta, fa-ti un selfie before & after. In mod cert, nu imi dispar petele, ridurile, cearcanele (cum ar putea?), dar, pur si simplu, e de ajuns sa am aceasta culoare pe buze ca sa arat mai bine. Pe mine m-au convins cele doua poze. Daca simt ca am tenul deshidratat, nu mai aplic fondul de ten, dar folosesc mereu anticearcanul. Am facut si un test ca sa ma conving ca nu e doar in capul meu: am aplicat mascara si anticearcan doar la ochiul drept, apoi am intrebat o prietena care ochi pare mai fresh. Fa si tu asa!
Head to toe
Imi place expresia head to toe si imi imaginez cum ar fi sa am suficient timp, intr-o zi, sa am grija doar de mine. Well, de multe ori adorm cu gandul la asta si cam atat. Sigur va veni si momentul in care copiii se vor refugia fiecare in camera lui, preocupati de orice altceva decat am eu in plan. Nu suna rau, dar, parca, nici chiar atat de bine. Ce pot sa fac intre timp? Sa folosesc solutii, trucuri mici si cu efect mare, care sa ma bucure si sa ma ajute pe moment.
Apropo, tu ce faci sa sa arati mai bine?
Articole interesante:
- Obezitatea la copii – o problema reala a zilelor noastre
- 6 sfaturi pentru proaspetele mamici
- Cei 10 piloni ai unei relatii sanatoase
Iti place? Click aici sa ii dai share!