Your future beauty


Iti place? Click aici sa ii dai share!


“Your future beauty” a fost tema aleasa de medicul specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva,  Oltjon Cobani, tema foarte actuala si de interes pentru toti cei pasionati de estetica non-invaziva, minim invaziva sau chiar operatii estetice in toata regula.

Am fost fericita sa moderez acest eveniment saptamana trecuta, mai ales ca trebuie sa fiu la curent cu tot ce se intampla in domeniu, plus ca aveam si eu curiozitatile si intrebarile mele.

Pe doctorul Cobani il cunosc de ani buni si am colaborat de mai multe ori, ii cunosc activitatea si realizarile, ii port un mare respect pentru meseria pe care o face si pentru rezultatele obtinute. In prezent, dr. Cobani isi desfasoara activitatea in cadrul Centrului Medical Monza din Capitala, dar care in cursul definirii lui profesionale a avut ocazia de a participa la interventii chirurgicale alaturi de specialisti internationali recunoscuti in domeniu.

Impreuna cu Ioana Capanu -PR si dr Cobani am ales un spatiu minunat, cald si primitor, Carti, Dulciuri si Flori”, unde am povestit relaxat si fara graba despre noi proceduri de intinerire, tendintele in estetica in general, despre cele mai cautate interventii estetice in Romania dar si in lume.

Cred, cu cea mai mare convingere, ca felul in care aratam tine de alegerea fiecaruia. Putem sa ne facem din TIMP un prieten si un aliat, sau dimpotriva, un inamic iar asta depinde numai de noi.

Incepand cu modul in care ne ingrijim, cu stilul de viata pe care il adoptam, cu oamenii de care ne inconjuram – toate ne fac sa experimentam trecerea timpului intr-un anume fel.

Personal, am ales pana acum doar interventii estetice noninvazive (PRP, mezoterapie, botox – cu rezultate pe termen scurt si mediu absolut minunate) dar daca as suferi din cauza unui inestetism, daca ar fi ceva care mi-ar afecta increderea in mine sau m-ar consuma emotional, as apela la operatii estetice. Totul cat mai natural si de bun simt, fireste.

Dl. dr. Cobani a fost, realmente, asaltat de zeci de intrebari, dar am ales cateva pe care i le-am pus chiar eu si pe care vreau sa le impartasesc cu voi!

  • Care sunt ultimele noutati in acest domeniul esteticii non-invazive? Ce produse noi au aparut si care este diferenta fata de cele existente pana acum?
    In chirurgia sau medicina estetica lucrurile evolueaza intr-un context favorabil. In fiecare an sunt introduse pe piata noi substante care pot oferi un rezultat mai bun si de mai lunga durata in ceea ce priveste tratamentele injectabile. Totodata, sunt introduse pe piata si diferite aparate din ce in ce mai performante, cum ar fi cele cu ultrasunete sau radiofrecventa, care pot fi utile in cazul pacientilor care nu doresc o interventie chirurgicala.
  • Preferati sa lucrati cu fillere  sau cu propria grasime a pacientului? De ce?
    Acest lucru este o alegere si reprezinta o viziune proprie. Desigur, ca acidul hialuronic ramane “prietenul” nostru in ceea ce priveste tratamentele de cabinet, si, din punctul meu de vedere, substanta ideala in augmentarea de buze. In ceea ce priveste pometii, prefer grasimea proprie pentru ca mi se pare ca da un rezultat mai natural si de mai lunga durata. Desigur si acidul hialuronic trebuie ales cu grija cazul respectiv intrucat, in aceasta “cursa”de contracarare a ptozei prin voluminizare, putem avea rezultate cel putin inestetice.
  • Personal, sunt o fricoasa, as face o interventie chirurgicala doar daca este absolut necesara, si daca acesta ar fi un motiv de stres emotional pentru mine. Cum stiti ca un pacient este pregatit pentru o interventie? Cand recomandati o operatie?
    Evident, ca orice pacient trebuie sa fie pregatit  din punct de vedere psihic pentru o interventie de tip estetic, intrucat aceasta poate avea un impact puternic asupra acestuia. La consultatia cu pacientul, acestuia ii este explicata interventia chirurgicala cu beneficiile si riscurile acesteia. Nicioadata pacientul nu trebuie “convins” sa se opereze. Orice intreventie estetica este o alegere proprie si nu trebuie sa faca subiectul unor presiuni sau alegeri ale altora. Dupa ce stau indelung de vorba cu pacientul, si sunt absolut sigur ca operatia este exact ceea ce isi doreste si de ceea ce are nevoie, abia atunci fixam data interventiei. Foarte important este sa existe asteptari realiste si sa se doreasca rezultate cat mai aproape de natural, altfel, eu refuz sa operez, indiferent de insistente.
  • Care sunt cele mai cautate interventii la noi? La nivelul fetei ? La nivelul corpului?
    La noi, cea mai cautata interventie chirurgicala ramane rinoplastia urmata de diferite proceduri la nivelul fetei (rejuvenari cervico-faciale). Liftingul facial ramane cam pe ultimul loc, nefiind o procedura foarte cautata la noi, in discordanta de altfel cu tarile din vestul Europei, in care liftingul facial este o procedura destul de frecvent efectuata.
    La nivelul corpului cele mai frecvente interventii se adreseaza sanilor (marire, ridicare, miscorare sani) urmate indeaproape de lipoaspiratie si abdominoplastie. Desigur, in comparatie cu anii trecuti, putem face si interventii combinate, abdominoplastie cu lipoaspiratie, abdominolastie si ridicare sani si altele. La aceste proceduri cel mai mare avantaj este timpul (o singura interventie chirurgicala, o singura perioada postoperatorie) si de asemenea si costul interventiei care este mai mic decat doua interventii separate.

  • Care sunt cele mai noi trenduri in chirurgia estetica la nivel mondial?
    Trendul in momentul de fata este de cat mai multa naturalete. In comparatie cu anii trecuti, pacientii doresc rezultate cat mai naturale, fara exagerari de orice fel. Aacesta cred ca este si scopul interventiilor estetice: sa imbunatateasca anumite aspect ale felului in care aratam si de care suntem complexati.
  • Traim intr-o lume a imaginii si felul in care aratam ne pot influenta psihicul si viata in general. Este adevarat ca operatiile estetice dau dependenta?                                                                         Desigur, toti ne dorim sa aratam bine, dar de aici pana la dependenta de interventii chirurgicale este cale lunga. Este adevarat insa ca cei care apeleaza o data la “trucuri” mai mici sau mai mari, revin in cabinetele de estetica pentru mai multe proceduri. In general, trebuie descurajate aceste tendinte de dependenta pentru a nu ajunge sa aratam “caraghios”.

Sper ca am raspuns, macar in parte, si intrebarilor/curiozitatilor voastre!

Pana la urma, este extrem de important sa fim bine documentati atunci cand alegem orice procedura, oricat de mica. Medicul “pe mana” caruia ne dam, reprezinta iarasi o alegere esentiala, pentru ca sigur ati vazut multe astfel de interventii nereusite.

Articole interesante:


Iti place? Click aici sa ii dai share!


Follow:

4 Comments

  1. Banu
    03/11/2018 / 17:01

    Buna Dana,
    Am o cicatrice hipertrofica vasculara intr-o zona cu predispozitie pt cicatrici cheloide.
    Ai vreo recomandare pentru un chirurg plastician specializat pe asa ceva unde as putea sa o excicez.
    multumesc frumos

  2. monica
    04/11/2018 / 01:59

    Dana, de la ce varsta ai recomanda interventiile cu botox? stiu ca depinde de tenul si pielea fiecarei persoane… dar in medie cam de la ce varsta ai recomanda sa apelam la botox? tu la ce varsta ai facut prima interventie cu botox?

  3. Dana Sota
    08/11/2018 / 10:13

    Buna Monica, da, sigur ca depinde, eu am incercat prima oara dupa 40 de ani. Nu as face mai devreme de 35 oricum

  4. Dana Sota
    08/11/2018 / 10:15

    Buna Banu, dl dr Cobani poate fi intrebat daca facea aceasta procedura. Il rog sa citeasca intrebarea ta si sa-ti raspunda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *