Iti place? Click aici sa ii dai share!
Iubesc migdalele, ce mai!
In primul rand iubesc gustul si faptul ca sunt crocante, iar apoi stiu ca reprezinta un aliment plin de nutrienti. Migdalele au fost apreciate inca din antichitate de catre egipteni si indieni, iar in medicina ayurvedica erau folosite pentru a mari capacitatea intelectuala si longevitatea.
Sunt atat de bogate si pretioase, incat de multe ori nu reusesc sa ma opresc dupa un pumn mic, asa cum ar trebui, ci mai mereu sfarsesc prin a manca dublu fata de cantitatea recomandata.
Daca si voi sunteti ca mine, iata cateva lucruri despre care am aflat de curand si pe care cred ca este bine sa le stiti.
Migdalele sunt considerate ca fiind cele mai sanatoase gustari si pot fi incluse in salate, alimente coapte sau diverse alte feluri de mancare. Migdalele prajite, untul de migdale, uleiul sau laptele dau un gust cremos oricarui fel de mancare in care sunt adaugate.
Acestea sunt pline de aminoacizi, fibre, vitamine, minerale, benefice pentru sanatate, dar si pentru ritualurile de beauty.
Migdalele exista in doua varietati, dulci si amare. In timp ce migdale dulci sunt utilizate in produsele alimentare, uleiuri esentiale, uleiuri pentru piele si par, migdalele amare sunt utilizate in cantitati mici, in lichioruri. Migdalele dulci sunt consumate, fie uscate, prajite sau dupa inmuiere in apa, cele hidratate fiind considerate mai sanatoase decat cele prajite.
FDA recomanda consumul a 42 gr. de migdale dulci pe zi, ceea ce reprezinta 1/3 dintr-o cana. In cazul in care aportul este limitat la aceasta cantitate, beneficiile sunt exraordinare si enumar doar cateva: antioxidante si antiinflamatorii, previn bolile cardio-vasculare si mentin sanatatea creierului, previn diabetul, mentin sanatatea si supletea pielii, ajuta metabolismul.
Cu toate acestea, consumate in exces migdalele pot avea efecte secundare severe.
Efecte secundare ale Migdalelor
- Suprodozaj de Vitamina E Corpul nostru are nevoie de aproximativ 15 mg de vitamina E in fiecare zi, iar consumul a 42 g de migdale/zi ofera fix jumatate din acest necesar. Asadar, trebuie sa avem grija sa nu consumam migdale in exces, mai ales impreuna cu alte surse bogate de vitamina E : oua, spanac, cereale integrale, cereale fortificate. O supradoza de vitamina E ar putea provoca ameteli, slabiciune, vedere incetosata, eruptii cutanate si diaree. Acest lucru este valabil si pentru laptele de migdale.
- Cresterea in greutate 42 g migdale contin 20 g de grasimi si aprox 200 de calorii. Cu toate acestea, supraconsumul de migdale insotit de stilul de viata inactiv ar putea duce la depunerea de grasime in organism, avand ca rezultat cresterea in greutate.
- Problemele tractului digestiv Cantitatea de fibre pentru 30 g de migdale este de 3,5 g, doza zilnica recomandata de fibre fiind de 25 g. pentru femei. Deci daca consumam 100 g de migdale in loc de 30 am acoperit jumatate din necesar. Aceste niveluri ajuta ca miscarile intestinale sa fie mai usoare si pentru a preveni diareea; consumul excesiv de migdale insa, poate provoca constipatie si balonare. Tractut digestiv nu este obisnuit cu excesul de fibre si ar trebui sa faca eforturi suplimentare pentru a le elimina din organism, de aceea este recomandat si un consum suficient de apa, dupa ce mancam migdale. Lapte de migdale poate irita tractul gastro-intestinal la persoanele cu intoleranta la lactoza.
- Interactiuni cu alimente Manganul este un mineral necesar ce ajuta la dezvoltarea tesutului conjunctiv, imbunatateste metabolismul, coagularea sangelui si mentine nivelul zaharului din sange. FDA recomanda 1,8-2,3 mg de mangan pe zi, iar migdalele contin acest mineral. Nu ar trebui sa mancam migdale daca avem o dieta bodata in fructe de padure, fasole, tofu, spanac, cereale integrale, morcovi, banane, turmeric, care si ele contin cantitati insemnate de mangan.
- Toxicitate Atentie la alergii! Exista multe persoane care sufera de alergie la nuci, iar in aceasta categorie intra si migdalele dulci (inclusiv folosirea produselor cosmetice pe baza de migdale). Cele amare sunt cunoscute pentru continutul de acid cianhidric, care este un compus toxic. Cu toate ca migdalele amare ajuta diferite simptome (spasme, mancarim si dureri) supraconsumul acestora ar putea duce la afectiuni grave: caderi nervoase, senzatie de sufocare si chiar moarte.
Cam asa sta treaba cu migdalele, moderatia, ca de obicei, este cheia!
Your Beauty Is Your Lifestyle!
Articole interesante:
- De iau vitamina D3 ?
- 18 alimente care ajuta la reducerea stresului
- Cum sa-ti cresti imunitatea in mod natural
Iti place? Click aici sa ii dai share!