Iti place? Click aici sa ii dai share!
“Cum spuneam, protectia solara este primul instrument pentru mentinerea unei pieli sanatoase, insa studiile arata ca aceasta anihileaza doar cairca 55% din radicalii liberi.
Al doilea instrument il constituie antioxidantii. Organismul nostru foloseste in mod natural antioxidanti pentru a neutraliza radicalii liberi iar orice sursa de antioxidanti trebuie exploatata pentru a proteja pielea, insa si acestia trebuie sa fie prezentati intr-o formula adecvata pentru a fi eficienti. Aici vorbim despre vitamina C, in unica forma in care poate fi folosita de organism: acidul L-ascorbic, vitamina E (alfa tocopherol) sau antioxidantii din plante: PHLORETINUL- cea mai noua descoperire in domeniul antioxidantilor, cu proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si care regleaza pigmentarea la suprafata pielii; ACIDUL FERULIC-care, printre altele, e un antiinflamator foarte bun, absoarbe radiatia UV- fiind singur folosit ca masura de protectie solara in Japonia; silimarina, ceaiul verde, isoflavone din soia etc.
Am detectat problemele: mediul, radiatia UV, radicalii liberi, apoi am vorbit despre masurile preventive: protectia UV si antioxidantii, iar acum este momentul sa vorbim despre masuri corective sau tratamente pe care un medic dermatolog le va recomanda cand apar tulburari de pigmentare, riduri fine sau adanci, elastoza (piele lasata), uneori acnee iar in cel mai neplacut caz tumori cutanate benigne sau maligne.
Evident ca exista o multitudine de proceduri invazive sau non invazive, care se vor adapta intotdeauna pentru a gasi cea mai buna solutie de tratament.
Dintre cele non invazive dermatologul va putea oferi solutii medicamentoase, tratamente locale medicale sau “over the counter” pentru acnee, vitamina A, acizi exfolianti (alfa hidroxi) si peelinguri chimice pentru a indeparta celulele moarte ale pielii, agenti chimici sau naturali-din plante pentru a indeparta tulburarile de pigmentare, si emulsii hidratante pentru pielea uscata/elastoza.
Procedurile invasive, in functie de gradul de invazivitate, se pot adresa atat tulburarilor de pigmentare cat si ridurilor si a lipsei de fermitate, iar aici enumeram: toxina botulinica, fillere, microdermabraziunea, laser skin resurfacing etc; dar impreuna cu aceste masuri corectoare trebuie inceput sau continuat si tratamentul preventiv sau de hidratare corespunzator.”
Articole interesante:
- Antioxidantii – tot ce trebuie sa stii
- De iau vitamina D3 ?
- Ce trebuie sa stii despre produsele de skincare anti-poluare?
Iti place? Click aici sa ii dai share!
Buna, Dana. Zilele astea am observat ca atunci cand zambesc fac niste riduri in jurul ochilor pe care nu le aveam pana acum….Nu-mi plac deloc, normal. Te rog, recomanda-mi o crema. Am 22 de ani, nu am riduri vizibile, ci doar cand rad. Nu am folosit nicio crema contra ridurilor pana acum, nici in cazul ochilor, nici in cazul fetei. Te rog, daca poti, sa-mi dai un sfat.Multumesc mult. Sa ai o zi frumoasa.
Hy,
Revin cu alte intrebari. Ca tot mentionati de efectele factorilor nocivi asupra pielii, in cazul meu, piele foarte uscata, cam care ar fi ritualul meu dintr-o zi obisnuita. Ar fi super daca mi-ati recomanda si produse, de preferat fara parfum. O cosmeticiana mi-a spus ca am pielea “ca de lapte” si eu sa nu ies din casa fara sa nu imi dau cu crema pe fata, cu factori de protectie pentru ca am un ten sensibil. Eu una cateodata sunt satula de atatea creme, tratamente si multe(daca nu chiar toate) au la baza componenti chimici, cat de bine sa iti faca??
Revin cu inca o rugaminte, nu stiu daca s-a specficat in vreun articol, dar cat costa o consultatie si un numar de contact de la cabinet.
Multumesc anticipat 🙂
Da, Oana, este dat contactul dlui dr, http://www.e-deramatologie.ro ,nu stiu exact pretul consultatiei.
Buna Rodica, esti f tanara, asa ca in mod normal ai nevoie de hidratare si protectie (este un post de-al meu “ingrijirea la 20 de ani”, asa ca nu as apela deocamdata la altceva. Ia-ti o crema/balm/lotiune pt ochi (mie imi place Eye Balm de la Eucerin)
DanaS stiu ca poate pare deplasata intrebarea mea(cred ca multe pers si au pus intrebarea asta) nu exista nimic care sa pigmenteze pielea la nuanta de bronz dorita in mod definitiv? stiu ca pt a ti depigmente pielea se poate. de ce nu inventeaza nimeni un mod pt a o pigmenta(macar semipermanent)? poate ti se pare imbecila intrebatea dar eu imi dores din tot sufletul de ani de zile(fara a avea sansa) o piele maslinie dar fara a abuza de solar sau soare.am pielea alba sensibila si trebuie sa stau la soare de la ora 17 la 19 10min soare 15min umbra pt ca alfel ma transform intr un rac fiert. pup
Uite ca eu nu m-am gandit la asta Gabry, am putea sa facem niste sugestii 🙂